19:07 02.09.2019

Міністр Бородянський про створення українського російськомовного телеканалу: Я не поспішав би

3 хв читати
Міністр Бородянський про створення українського російськомовного телеканалу: Я не поспішав би

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявляє, що створення українського російськомовного телеканалу не є єдино можливим інструментом досягнення поставленого ідеологами проекту завдання і виступає за те, щоб спершу зважити його доцільність.

В інтерв'ю виданню lb.ua, оприлюдненому у понеділок, відповідаючи на запитання про ідею створення такого телеканалу, він сказав: "Я не поспішав би, бо нові платформи - це інструмент. І російськомовний канал - це теж тільки інструмент. Давайте зрозуміємо, яке завдання ми перед собою ставимо".

"Моє ставлення таке: я вважаю, що спочатку ми повинні сформулювати завдання. Ми хочемо створити російськомовний телеканал, щоб що?... Ми маємо сказати: ось є завдання, ось є інструменти, ось є наслідки їх використання. Ось є ресурс, який необхідно на це витратити. Виклали, подивилися, покрутили, сказали - окей, справді це завдання можна вирішити російськомовним каналом, коштувати це буде стільки-то грошей. Або ні, це завдання можна вирішити по-іншому, й елементи цього рішення нам ще дадуть якихось побічних ефектів", - сказав Бородянський.

При цьому, коментуючи слова ідеологів проекту про те, що створення такого телеканалу потрібне, щоб "повернути уми людей", які проживають на окупованих територіях, міністр задався питанням: "Що значить" повернути уми"? Як ми це вимірюватимемо?".

"Завдання держави яке? Вона повинна думати, скільки соціоекономічних ефектів принесе один вкладений долар. Американці кажуть, що один долар, вкладений у культуру, дає соціоекономічних ефектів на 20 доларів", - наголосив у цьому контексті Бородянський.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський ще під час виборчої кампанії в березні поточного року заявив про наміри створити російськомовний канал, який віщав би на територію Криму та Донбасу, в ЄС, США та Ізраїлі, й показував "прагматично і правильно реальні новини, реальне життя в Україні". "Ми повинні їм (жителям окупованих територій - ІФ) говорити, що їх обдурили, проводячи інформаційну війну, що у них відбирають російську мову. Ми ж розуміємо, що мова не була причиною ескалації Росії. Говорити їм, що єдине, на чому їх зловили , що у них нібито хочуть забрати цю російську мову. Я цілеспрямовано це робив би", - зазначив він.

У липні заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що в Україні для посилення позицій держави в інформаційній боротьбі буде створено всесвітній російськомовний канал. За його словами, такий канал потрібен, щоб Україна могла боротися і за уми українців на окупованих територіях Донбасу та Криму, і за уми росіян на території РФ. "У нас розроблений варіант запуску українського російськомовного каналу, яким ми зможемо покривати російськомовне населення у всьому світі", - повідомив він.

За його словами, в команді президента Зеленського хочуть, щоб це був державний канал. "Але ми домовляємося з приватними каналами про передання прав на використання їхнього найкращого контенту", - зазначив Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА