19:09 26.09.2019

ICTV та "Інтер" помітно наростили частку української мови в ефірі, а "1 + 1" та "СТБ" знизили її

2 хв читати
ICTV та "Інтер" помітно наростили частку української мови в ефірі, а "1 + 1" та "СТБ" знизили її

Частка української мови в ефірі телеканалів ICTV та "Інтер" за період із жовтня-листопада минулого року до травня цього зросла відповідно на 8 процентних пунктів (п.п.) і 4 п.п. - до 85% і 84%, такі дані оприлюднив регулятор - Нацрада з телебачення і радіомовлення.

Згідно з ними, на 6 п.п. і 4 п.п. збільшили мовлення українською також телеканали НТН і "Новий" - до 83% і 94%.

Водночас у телеканалу СТБ цей показник знизився відразу на 10 п.п. - до 76% за встановленого законом мінімуму в 75%, у "1+1" - на 7 п.п., до 81%, зазначає регулятор.

У середньому ж частка української мови на загальнонаціональних телеканалах, за даними травневого моніторингу, становить 92%.

"Дев'ять загальнонаціональних телеканалів мовлять лише українською мовою: "UA: Перший", Zoom, "UA: Культура", "Піксель", ZIK, М1, "Ескулап", Xsport і "ТЕТ", - констатує Нацрада.

Регулятор зазначає, що станом на 30 червня цього року застосував штрафну санкцію за порушення мовної квоти до восьми телеканалів, зокрема цього року було виписано два таких штрафи супутниковому телеканалу "Відродження" та регіональному телеканалу "КтркП" (ПрАТ "Кам 'янець-Подільська ТРК") на загальну суму 118,4 тис. грн, або 5% суми ліцензійного збору.

"Як і в попередні періоди в ефірі загальнонаціональних телеканалів порушень мовних квот зафіксовано не було", - зазначив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА