14:51 20.12.2019

Нацрада з телерадіомовлення перевірить супутниковий канал "НАШ" за трансляцію прес-конференції Путіна

1 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення перевірить супутниковий канал "НАШ" за трансляцію прес-конференції Путіна

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила для ТОВ "НАШ 365" (супутникова версія телеканалу "НАШ", Київ) позапланову виїзну перевірку на підставі моніторингу, проведеного 19 грудня 2019 року.

Як наголошується в повідомленні на сайті держрегулятора, 19 грудня в ефірі телеканалу було зафіксовано трансляцію прес-конференції президента Російської Федерації Володимира Путіна (о 13:08), яка супроводжувалася плашкою "Москва. Наживо", з одночасною прямою трансляцією з вулиці Хрещатик у Києві, протитрованою плашкою "Нацкорпус перекрив Хрещатик".

"Текст висловлювань, зафіксованих під час офіційного моніторингу Національної ради, вказує на те, що їх основною темою є інформація негативного характеру в контексті питань, пов’язаних із національною безпекою України та її територіальною цілісністю", - наголошується в повідомленні Нацради.

Ці факти, на думку держрегулятора, мають ознаки порушення законодавства України у сфері телебачення, радіомовлення та інформації.

За результатами перевірки регулятор ухвалить відповідне рішення.

Як повідомлялося, Нацрада з телерадіомовлення в 2019 році неодноразово призначала позапланові перевірки телеканалу "НАШ", зокрема й за порушення програмної концепції.

Згідно з даними Державного реєстру фізичних і юридичних осіб-підприємців, бенефіціарним власником компанії "Наша Прага" є батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв.

Виручка ТОВ "Наша Прага" в 2017 році скоротилася на 27,3% - до 3,87 млн грн, чистий прибуток зріс у 4,6 разу - до 4,36 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА