15:25 02.06.2021

Рада в першому читанні ухвалила податковий законопроект "Дія City"

2 хв читати
Рада в першому читанні ухвалила податковий законопроект "Дія City"

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №5376 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", який регулює податкові умови спеціального правового режиму "Дія City".

За відповідний документ проголосував 281 народний депутат.

Законопроект запроваджує спеціальний режим оподаткування підприємств-резидентів "Дія City" і доходів їхніх працівників, зокрема гіг-спеціалістів. Документ, зокрема, надає компаніям-резидентам "Дія Сity" можливість обирати між сплатою податку на прибуток (18%) і податком на виведений капітал (ПНВК) за ставкою 9%.

Законопроект звільняє від оподаткування доходів фізичних осіб у вигляді дивідендів, нарахованих компанією-резидентом за умови їх виплати не частіше, ніж раз на два роки. Крім цього, нульова ставка податку діятиме на дохід від реалізації фізичною особою частки в компанії-резидента "Дія City" за умови, якщо вона володіла нею більше ніж один рік.

Проект закону також впроваджує податкову знижку для фізосіб у разі придбання частки в компанії-стартапі, яка є резидентом "Дія City". Розмір знижки залежатиме від суми угоди.

Очікується, що впровадження зазначених норм дасть змогу IТ-компаніям активніше залучати інвестиції для масштабування і розвитку. У них також з'явиться додатковий стимул реінвестувати в розвиток бізнесу.

Проект закону також встановлює спеціальні ставки податків для працівників IТ-компаній. Так, пропонується впровадити податок із доходів фізичних осіб у розмірі 5% (обкладається зарплата працівників за трудовими договорами, винагороду гіг-працівників за гіг-контрактами, авторська винагорода за створення службового твору і перехід прав на службові твори), ЄСВ - 22% від мінімальної зарплати і 1,5% військовий збір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА