19:21 23.07.2021

"1+1 media" вирішила транслювати фільми та серіали мовою оригіналу, на українську переходитиме поступово

2 хв читати
"1+1 media" вирішила транслювати фільми та серіали мовою оригіналу, на українську переходитиме поступово

Медіарупа "1+1 media" ухвалила рішення транслювати фільми та серіали в ефірі мовою оригіналу, а на українську переходитиме поступово, повідомляється на сайті групи.

В "1+1 media" повідомили, що ухвалили рішення, виходячи з отриманих тлумачень нормативно-правових актів, роз'яснень від профільних органів та керуючись чинним законодавством, а саме законом України "Про телебачення і радіомовлення", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про кінематографію", "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

"Це рішення не в останню чергу зумовлено негативною реакцією на дубльований продукт з боку великої частини наших глядачів, які історично звикли до перегляду улюблених фільмів та серіалів саме в тому вигляді та з тим колоритом, з яким продукт був створений спочатку. "1+1 media" виступає за рівні умови на телевізійному ринку та чесну конкуренцію за прихильність українського глядача. А особливо, коли йдеться про таке важливе питання як мова", - наголосили у медіагрупі.

В "1+1 media" також зазначили, що на сьогодні спостерігають певний розкол суспільства за мовним принципом, що вважають категорично неприпустимим.

"Зі свого боку запевняємо, що, як і раніше, продовжимо інвестувати в якісний дубляж та контент українською мовою та спонукати глядача дивитися українською", - додали в медіагрупі.

Раніше, 19 липня, телеканал "1+1" почав транслювати серіал "Свати" з українським дубляжем. Однак глядачі в соцмережах почали висловлювати невдоволення цим дубляжем. 22 липня "Свати" знову почали показувати російською.

До цього Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала ТОВ "ТРК "Студія 1+1" за порушення вимог українського мовного законодавства під час трансляції телесеріалу "Кухня". До ліцензіата була застосована штрафна санкція в розмірі 75 тис. грн, що становить 5% суми ліцензійного збору телеканалу "1+1".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА