09:39 13.09.2021

"Укрпошта" планує до лютого-2022 комп'ютеризувати ще 1250 сіл

1 хв читати
"Укрпошта" планує до лютого-2022 комп'ютеризувати ще 1250 сіл

АТ "Укрпошта" планує до лютого 2022 року комп'ютеризувати ще 1250 сіл із населенням до 1200 осіб.

"Ми цього року запустимо ще 800 машин і наступного - ще близько 900. Тобто, умовно кажучи, до кінця червня наступного року вся країна буде покрита пересувними відділеннями. Крім того, ми комп'ютеризуємо, я сказав би, напевно, до лютого 2022 року ще 1250 сіл", - сказав гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що компанія все ще перебуває на початку процесу створення інфраструктури, на якій можна буде запустити електронну комерцію. Для завершення цього процесу потрібно оновити IT-систему; закупити девайси, виходячи з вимог нової системи, та купити банк, який дасть можливість повноцінно обслуговувати цю інфраструктуру.

"У процесі запуску проекту (пересувних відділень - ІФ) ми оцінили, що у великих селах робота пересувних відділень не оптимальна, їх можна комп'ютеризувати. Раніше комп'ютеризували всі села з населенням понад 2 тис. осіб, наразі ми переглянули цей параметр і опустили планку до 1200 людей. У менших селах буде пересувне відділення", - зазначив Смілянський.

Він також зазначив, що коли в країні є цифрова інфраструктура, на ній можна запускати практично будь-яку послугу: наприклад, перепис населення можна запустити протягом місяця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА