20:43 30.11.2021

Кількість встановлення мобільних застосунків в Україні зросла на 31%, витрати на них - на 42%

2 хв читати
Кількість встановлення мобільних застосунків в Україні зросла на 31%, витрати на них - на 42%

Загальна кількість встановлення мобільних застосунків в Україні зросла на 31%, а витрати на них - на 42%, при цьому кількість встановлення застосунків на Android зросла на 33%, на iOS - на 19%.

Відповідні дані містяться у звіті "Екосистема мобільних застосунків Центральної та Східної Європи", випущеному компанією AppsFlyer спільно з Google та оприлюдненому в офіційному блозі "Google Україна".

Згідно з дослідженням, на сьогодні в Україні фіксується помітне (на 82%) зростання встановлення застосунків для контролю особистих фінансів. Це пов'язано з тим, що COVID-19 різко змінив способи взаємодії споживачів із банками та управління своїми грошима. Як зазначають у Google, це найбільший підйом у цьому секторі серед усіх країн, де проводилося дослідження.

Крім того, через обмеження у зв'язку з COVID-19 спостерігають зростання встановлення застосунків для електронної комерції. У період з липня 2020 року до січня 2021 року, напередодні святкового періоду, кількість встановлення застосунків для покупок зросла на 63%, а витрати через них - на 43% за той самий період.

Як зазначається у звіті, витрати у застосунках зросли на 42% на Android та на 60% - на iOS проти минулого року.

"На обох платформах понад 20% цих витрат припали на січень та лютий 2021 року під час святкового періоду. При цьому за період із січня до вересня 2021 року витрати за застосунками Android та iOS знизилися на 31% та 46% відповідно", - йдеться в дослідженні.

Крім цього, зазначається: оскільки люди витрачають більше часу на своїх телефонах, завантажуючи застосунки, дохід від реклами у них зріс на 288% проти минулого року. У період із квітня до вересня 2021 року прибуток від реклами у застосунках на iOS зріс на 9%, тоді як на Android - на 31%.

У звіті проаналізовано 1,2 тис. застосунків та 700 млн завантажень у восьми країнах регіону (Білорусь, Чехія, Греція, Угорщина, Казахстан, Польща, Румунія, Україна) у період із липня 2020 року до вересня 2021 року. Коли йдеться про порівняння з минулим роком, порівнюються результати третього кварталу-2020 із третім кварталом-2021, якщо не зазначено інше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА