19:29 17.02.2020

Багаторазовий перший ступінь американської ракети-носія Falcon 9 впав повз посадкову платформу в Атлантиці

2 хв читати
Багаторазовий перший ступінь американської ракети-носія Falcon 9 впав повз посадкову платформу в Атлантиці

Багаторазовий перший ступінь американської ракети-носія Falcon 9, який стартував у понеділок на орбіту з 60 інтернет-супутниками, впав в Атлантику поблизу плавучої платформи, на яку він мав зробити керовану посадку, випливає з повідомлення компанії-розробника SpaceX.

Посадку передбачалося здійснити на плавучу платформу Of Course I Still Love You, яка перебувала в 630 км від космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида. Перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9 використовувався для запуску вже в четвертий раз.


Однак, незважаючи на невдачу з поверненням ракети-носія, Falcon 9 успішно вивела на низьку навколоземну орбіту нову партію з 60 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття Starlink.

Наразі її орбітальне угруповання складається вже з 300 космічних апаратів і є найбільшим у світі. Зараз компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором в світі.

Компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Власник компанії SpaceX Ілон Маск повідомляв, що для гарантування мінімального покриття потрібно, щонайменше, шість запусків ракет із 60 супутниками, тобто 360 апаратів, а для середнього - 12 запусків, які дозволять створити угруповання з 720 апаратів.

SpaceX є однією з цілої низки компаній, які прагнуть розмістити на орбіті великі орбітальні угруповання супутників для забезпечення глобального інтернет-покриття. Серед них - OneWeb, Telesat, LeoSat і Amazon. Як повідомлялося, компанія OneWeb у лютому минулого року також вивела на орбіту перші шість супутників своєї власної системи.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА