20:20 26.12.2020

У NASA випробували нову модель найменшого планетоходу

1 хв читати

У NASA завершили один з етапів випробування найменшого комерційного місяцеходу CubeRover, створеного компанією Astrobotic Technology. У майбутньому недорогі і компактні планетоходи замінять великі ровери, повідомляє прес-служба американського  аерокосмічного агентства.

Планетохід CubeRover Astrobotic випробовували у 120-тонному бункері, в якому зімітували місячну поверхню з великою кількістю пилу і каменю. Ровер тестували на маневреність та захищеність вузлів від попадання пилу. Тестувати планетохід почали ще в жовтні. Наразі CubeRover пройшов понад 150 тестів на мобільність і показав чудові перспективи.

Передбачається, що CubeRover допоможе дослідити Місяць під час третього етапу місії NASA "Артеміда" у 2024 році, коли планується висадка астронавтів на поверхню супутника Землі.

"Комерційна розробка малих всюдиходів дозволяє інженерам, підприємцям та вченим випробувати нові, захопливі та ризиковані концепції на Землі, а потім на Місяці", – йдеться у повідомленні.

Розміри CubeRover становлять близько 45 см при масі 4 кг. Проектування ходової частини не найскладніше завдання – головне захистити електроніку, двигуни та батареї від низьких температур під час тривалих місячних ночей. Розробники обіцяють вирішити це протягом наступних 2-3 років.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА