11:15 11.12.2017

Ф'ючерси на біткойн подорожчали в ході перших біржових торгів

2 хв читати
Ф'ючерси на біткойн подорожчали в ході перших біржових торгів

Біржовий оператор CBOE Global Markets у неділю почав торги ф'ючерсами на біткойн, що підтримало курс криптовалюта і призвело до перебоїв в роботі сайту CBOE.

Ф'ючерс на біткойн з поставкою в січні на відкриття торгів коштував $ 15 000, і протягом перших шести хвилин сесії його ціна підскочила на 11%, до $ 16 660. Вартість ф'ючерсу опускалася і відновлювалася, в якийсь момент вона досягала $ 18 490, повідомляє CNBC . На кінець торгів ф'ючерс коштував $ 15 860. За перші три години торгів було укладено близько 1 тис. Контрактів з ф'ючерсами на біткойн.

Біржа була змушена призупинити торги на дві хвилини через високу волатильність торгів, повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на представника CBOE. Біржа може призупиняти торги, якщо коливання цін контрактів перевищують 10%.

Сама криптовалюта подорожчала на 8% - до $ 15 740,25 протягом семи хвилин після запуску торгів ф'ючерсами. У понеділок курс біткойнов становить $ 16 572,64, свідчать дані CoinDesk. Високий інтерес трейдерів до ф'ючерсах на біткойн викликав проблеми в роботі сайту CBOE.

"Через високий трафіку на нашому сайті, відвідувачі можуть зіткнутися з тим, що він працює повільніше, ніж зазвичай, і в якісь моменти може навіть виявитися тимчасово недоступним. Всі торгові системи функціонують нормально", - повідомив представник CBOE.

Ще один великий біржовий оператор - CME Group Inc. - планує запустити торги ф'ючерсами на біткойн в кінці поточного тижня. Комісія з термінової ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) дозволила CBOE і CME почати торгівлю ф'ючерсами на біткойн 1 грудня.

Запуск ф'ючерсів на біткойн є важливим етапом для криптовалют. Однак експерти попереджають, що новий ринок не захищений від хакерських атак і маніпуляційних схем. Одним з основних ризиків, на думку експертів, є те, що біржі біткойнов, на даних яких засновані ф'ючерсні контракти, є нерегульованими.

Однак CBOE і CME стверджують, що біткойновие біржі, з якими вони працюють, є досить надійними. Всі п'ять бірж криптовалютише, на даних яких засновані ф'ючерсні контракти CBOE і CME, вжили заходів для запобігання відмиванню коштів.

Зростання курсу біткойнов в 2017 році, що становить вже понад 1500%, випереджає динаміку будь-якого іншого фінансового активу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА