17:40 20.06.2023

Найбільш зручні у використанні криптовалюти

3 хв читати

Кількість і різноманітність криптовалют щороку зростає з неймовірними темпами, проте зовсім не всі читачі Інтерфакс Україна досить глибоко занурені у тему криптовалют щоб зрозуміти які токени можуть мати практичне використання, а які не більш ніж скам інструмент, створений лише задля того щоб зібрати гроші з довірливих інвесторів. Щоб зрозуміти які з криптовалют насправді широко використовуються у повсякденному житті ми задали 3 короткі запитання експерту у сфері IGaming Crypto Едварду Акінсу. Ед який вже більше 8 років працює у галузі і через руки якого пройшли сотні мільйонів крипто транзакцій люб’язно погодився відповісти на них.

Яка криптовалюта є найбільш популярною серед гравців IGaming індустрії?

Найпопулярніші криптовалюти у iGaming

Перш за все слід зауважити, що кількість користувачів блокчейн технолгій у період з 2015 по 2023 збільшилася з 3997943 до 43918652, тобто у 11 разів, основними криптовалютами, які наразі використовуються гравцями IGaming індустрії є:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Tether (USDT)
  3. Ethereum (ETH)
  4. Ripple (XRP)
  5. Litecoin (LTC)

Bitcoin є найбільш популярною криптовалютою серед гравців IGaming індустрії. Використання Bitcoin вигідне завдяки його безпечності та доступності на більшості платформ.

Tether є другою за популярністю криптовалютою, так званим стейблкоіном. Курс стейблкоінів завжди привʼязаний до курсу доллара США, тому тезер не має волотильності яка є у інших криптовалют.

Яка з криптовалют має найшвидші транзакції?

Найшвидші криптовалюти

Оскільки в IGaming індустрії не всі криптовалюти досить популярні, деякі з прелічених можуть не бути представлені на багатьох сайтах партнерів, проте статистика є майже по всім криптовалютам із топ-100 по капіталізації, тому зараз закриємо глаза на вживаність і розглянемо лише швидкість транзакцій:

  1. Ripple (XRP)
  2. Stellar (XLM)
  3. EOS (EOS)
  4. Nano (NANO)
  5. Dash (DASH)

Ripple є лідером за швидкістю транзакцій у світі криптовалют. Транзакції з Ripple зазвичай займають не більше кількох секунд. Stellar також має швидкі транзакції, які, як правило, не перевищують 5 секунд.

Яка з криптовалют має найменші коміссії?

Оскільки наша ніша процессить сотні мільйонів тразакцій щомісяця, їх вартість також є критично важливою для юзерів. За дешевизною транзакцій, згідно наших данних, ми отримаємо такий список:

  1. Nano (NANO)
  2. Ripple (XRP)
  3. Stellar (XLM)
  4. Bitcoin Cash (BCH)
  5. Litecoin (LTC)

Nano має найменші комісії серед криптовалют, по яким у мене є дані. Також Ripple та Stellar мають низькі комісії, які зазвичай становлять менше 0,01 долара за транзакцію.

Висновок

Залежно від потреб людей, вони можуть вибирати будь-яку з перерахованих криптовалют. Однак, якщо у вас велика кількість транзакцій на не значні сумми, що притаманно нашій індустрії, я би рекомендував використовувати Ripple, оскільки він має швидкі транзакції та низькі комісії, та по цим показникам є безперечним лідером серед топ-10 найбільших по капіталізації криптовалют. Проте в той же час я вважаю себе Bitcoin максималістом, тому для довгострокового зберігання нічого окрім Bitcoin я б вам не радив.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА