17:43 10.08.2023

"Дорогу підкорює той, хто іде!": у Києві відбудеться Bouquet Kyiv Stage-2023

3 хв читати
"Дорогу підкорює той, хто іде!": у Києві відбудеться Bouquet Kyiv Stage-2023

З 17 по 20 серпня на території заповідника "Софія Київська" вже вшосте проходитиме фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. Тема цьогорічного фестивалю — "Дорогу підкорює той, хто іде!"

"Зараз є відчуття, що ми проходимо історичний, героїчний марафон. Ми не знаємо, який ще шлях попереду, однак наша ціль – це 603 628 км2 вільної України. Щоб подолати цю дистанцію, ми маємо бути сильними, зібраними, цілеспрямованими, і добігти всі разом, підтримуючи один одного. Дуже важливо, що цей шлях від початку війни пліч-о-пліч ми пройшли з митцями, які створили багато світлих і життєствердних проєктів, – в цьому наша сила та єдність", говорять про Bouquet Kyiv Stage-2023 його організатори — команда культурного центру Дом "Майстер Клас".

Bouquet Kyiv Stage-2023 традиційно складатиметься з музичної, виставкової, театральної, екскурсійної, дитячої, кінопрограми та бесід під ясенем. 

Впродовж чотирьох днів фестивалю будуть представлені мистецькі проекти, більшість з яких була створена під час великої війни, тому вони мають особливу цінність. У фестивалі візьмуть участь митці, які сьогодні знаходяться в лавах ЗСУ, та ті, хто в тилу активно пропагують українську культуру.   

Музична програма представить багато премʼєрних творів і музики написаної протягом останнього року. Серед подій: День музики Сильвестрова, який об’єднає фортепіанну, вокальну, хорову й електронну музику, презентація програми маловідомих українських композиторів "Re-Vision. В. Задерацький, О. Лебедєв", музична вистава "Земля – Пісня" на основі найдавніших українських традиційних пісень, концерт “Невідомий український модернізм: Яновський, Якименко, Сениця”, джазові концерти та концерт до 30-річчя ансамблю солістів "Київська камерата", присвята Валерію Матюхіну. 

Цьогорічний КіноБукет формується за загальною темою "Культура vs війна" та включатиме понад 20 фільмів. Серед них: прем’єри стрічок про митців на війні - Сергія Жадана, Тараса Компаніченка та гурту Антитіла.
““Бути вільними щоб творити!” — на цей вислів кобзаря та рядового ЗСУ Тараса Компаніченка ми орієнтуємося з початку широкомасштабної війни. Добірка фільмів цьогорічного КіноБукету — спроба переосмислити, прожити спільно виклики війни та одночасно підтримати нашу мотивацію, вперто рухатися до Перемоги, підтримувати українське військо, підкорювати цю дорогу крок за кроком” — говорить Андрій Різоль, продюсер фестивалю “Кінобукет”, Голова правління Асоціації “Дивись українське!”

У межах фестивалю організатори презентують чотири виставкових проєкти

- “Протистояння” Олександра Дубовика, більшість робіт, які увійшли до експозиції, написані художником під час великої війни. 

- “Музей Фрагментів Війни”, реальні історії очевидців війни, представлені їх власними артефактами.

- Фотовиставка "Культура vs війна" кінооператора Сергія Михальчука,який зараз служить в лавах ЗСУ

- Виставка одеських фотографів Костянтина та Влади Ліберових, головна мета яких - правдиво і художньо передати біль та надію простої людини, якої торкнулась війна.    

Театральна програма буде представлена виставою “У темряві” за участі Катерини Кістень та Ігоря Рубашкіна. 

Екскурсійна програма відкриє таємниці Софійського собору та розповість його тисячолітню історію. Екскурсію доповнить музична програма. 

Також на Bouquet Kyiv Stage пройдуть дитячі майстер-класи з виготовлення оберегів для наших захисників. 

Цьогоріч у бесідах під ясенем візьмуть участь митці, які сьогодні захищають  Україну безпосередньо зі зброєю в руках, а також ті, для кого зброєю є мистецтво. 

Фестиваль стане вдячністю нашим захисникам і, зокрема, митцям, які сьогодні захищають Україну на фронті. На фестивалі відбудеться акція “Червона калина”, в пам’ять про митців, які віддали своє життя за Україну у великій війні.
Вхід на фестиваль традиційно за вхідним квитком у музей “Софія Київська”. Реєстрація потрібна лише на концерти, які відбудуться у Софійському соборі.
Программа фестивалю
Фото тут

Контакти для акредитації та для допомоги у роботі:

Анастасія Бондарчук, [email protected] +380973944956 
Наталя Красненкова, [email protected]

Слідкуйте за новинами та шукайте детальну програму фестивалю тут:

https://bouquetstage.com/

https://www.facebook.com/bouquetstage/,   

https://www.instagram.com/bouquetkyivstage  

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА