16:18 26.12.2012

В Одеській області розпочалося будівництво третьої великої геліоелектростанції - ОДА

1 хв читати

Будівництво сонячної електростанції потужністю понад 30 МВт розпочалося в Одеській області, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі обласної державної адміністрації.

"Будівництво нової геліоелектростанції у с. Залізничне Болградського р-ну на площі близько 67 га почалося близько місяця тому. Зараз, незважаючи на складні погодні умови, реалізація проекту триває прискореним темпом. Заплановано, що роботи, які виконуються за кошти інвестора, завершаться вже в травні-червні 2013 року", - цитує прес-служба голову Болградської райдержадміністрації Михайла Садаклієва.

За його словами, запуск об'єкта надасть можливість поліпшити якість енергопостачання населення області та скоротити втрати, пов'язані з транспортуванням електроенергії.

Як повідомлялося, на території Одеської області вже запущені сонячні електростанції "Лиманська Енерджі" потужністю 43,44 МВт і "Дунайська" потужністю 43,14 МВт.

Альтернативна енергетика в Україні в останні півтора року розвивається інтенсивніше, ніж традиційна. На початок листопада загальна кількість компаній, що експлуатують електростанції на поновлюваних джерелах енергії та реалізують електроенергію за "зеленим" тарифом, зросла до 69, а кількість таких електростанцій - до 119, з яких 29 - сонячні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА