11:19 25.10.2013

Лукашенко: Ми ні перед ким не закриваємо двері до Митного союзу

1 хв читати

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Митний союз відкритий для участі інших держав, які підтримують цілі об'єднання і готові взяти на себе необхідні зобов'язання.

"Ми ні перед ким не закриваємо двері до нашого об'єднання. А якщо хто-небудь їх перед собою закриє сам, це буде протиприродно. Наші народи занадто багато пов'язує, щоб ми відгороджувалися один від одного", - заявив О.Лукашенко журналістам у четвер у Мінську за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради.

Глава Білорусі зазначив, що єдиний економічний простір сьогодні - це колосальний ринок із величезною кількістю споживачів. "Це значні можливості для промислової кооперації, реалізації інвестиційних проектів, інноваційного розвитку", - сказав президент.

О.Лукашенко заявив, що успішність інтеграційного проекту пробудила інтерес до встановлення з Митним союзом режиму вільної торгівлі таких країн, як В'єтнам, Нова Зеландія, держав Європейської асоціації вільної торгівлі.

Також, зазначив він, заявили про свій інтерес Індія, Ізраїль, інші країни й економічні блоки.

"Усім очевидно, що кризові явища, які відбуваються у світовій економіці, набагато легше пережити разом", - сказав білоруський президент. Саме тому, наголосив О.Лукашенко, "Білорусь виступає за активізацію інтеграційних процесів на пострадянському просторі". "Ми бачимо в інтеграції потужний чинник, що сприяє динамічному розвитку наших держав", - заявив президент Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА