19:37 20.11.2013

Суд продовжив арешт усім чотирьом обвинуваченим у "Врадіївському" зґвалтуванні на два місяці

2 хв читати

Усіх підозрюваних у справі про зґвалтування мешканки смт. Врадіївка (Миколаївська обл.) Ірини Крашкової залишили за ґратами ще на два місяці, повідомляє ТСН.

Відповідне рішення в середу ухвалив Первомайський міськрайонний суд. Таким чином, наразі термін арешту Євгена Дрижака, Дмитра Поліщука, Сергія Рабіненка та Михайла Кудринського завершується 25 січня 2014 р.

Як повідомляється, до суду в середу прибули близько 20 представників громади Врадіївки, які вимагають для підозрюваних довічного ув'язнення. І.Крашкова перед засіданням подякувала їм за підтримку.

Крім того, як повідомляє ТСН, Є.Дрижаку на суді викликали "швидку допомогу", але лікарі встановили, що з ним все гаразд.

Як повідомлялося, в смт. Врадіївка Миколаївської області 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну І.Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля с. Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Д.Поліщук і старший лейтенант Є. Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист М.Рабіненко.

Д.Поліщук і М.Рабіненко були арештовані 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали і заарештували.

Засідання суду у справі про замах на вбивство і зґвалтування І.Крашкової почалося 8 жовтня. Під час засідання у вівторок сторона держобвинувачення озвучила всі епізоди, які розглядатимуть у цьому процесі, зокрема - зґвалтування І.Крашкової, привласнення та зберігання офіційних документів, зберігання наркотичних речовин Є.Дрижаком, придбання і зберігання без дозволу вогнепальної зброї Д.Поліщуком.

Підсудним також було висунуто цивільний позов на відшкодування грошових коштів, витрачених на лікування І.Крашкової. Представник потерпілої оголосив позов на відшкодування морального збитку І.Крашкової, суму якого тоді не озвучив.

Після зачитування обвинувачень Є.Дрижак заявив, що свою провину не визнає, Д.Поліщук заявив, що лише частково визнає провину за епізодом із зброєю, заступник начальника Врадіївського райвідділу міліції майор М.Кудринській, обвинувачений у приховуванні злочину, також завив, що свою провину не визнає.

М.Рабіненко частково визнав провину за епізодом зі зґвалтуванням. "Віз (потерпілу Крашкову - ІФ), але не бив", - заявив він.

У перший день було допитано М.Рабіненка, після чого у засіданні було оголошено перерву до наступного дня з причини поганого самопочуття І.Крашкової.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА