13:05 17.12.2013

Одеська телекомпанія "АТВ" програла апеляцію на рішення суду про позбавлення її ліцензії

3 хв читати
Одеська телекомпанія "АТВ" програла апеляцію на рішення суду про позбавлення її ліцензії

Одеський окружний апеляційний суд визнав законним рішення Одеського окружного адмінсуду про позбавлення телекомпанії "АТВ" ліцензії за позовом Нацради з питань телебачення і радіомовлення від 13 листопада 2013 року, передає кореспондент "Інтерфакс-Україна".

У самій телекомпанії припускають, що мовлення вони припинять уже у вівторок, проте мають намір продовжити роботу за допомогою мережі Інтернет.

"Стежте за новинами "АТВ" у соціальних мережах і на сайті www.atv.odessa.ua", - сказали в телекомпанії.

Телекомпанію "АТВ" пов'язують із колишнім народним депутатом Ігорем Марковим.

Як повідомлялося, 13 листопада Одеський окружний адміністративний суд позбавив телекомпанію "АТВ" ліцензії, але 3 грудня телекомпанія подала апеляцію на це рішення.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 23 жовтня вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії одеської телекомпанії "АТВ".

Підставою для такого рішення Нацради стало несвоєчасне подання (а точніше - неподання) компанією заяви про переоформлення ліцензії у зв'язку зі змінами у складі власників, яке відбулося ще у 2009 року, а саме - смерті Віталія Баранова, власника 12% телекомпанії "АТВ".

Про ці зміни регулятор, за словами голови Нацради Володимира Манжосова, дізнався зі звернення громадянина Дмитра Порошина, який також надав нотаріально завірену копію свідоцтва про смерть.

Отже, "АТВ" порушила ч. 4 ст. 35 закону "Про телебачення і радіомовлення", яка зобов'язує мовців упродовж 10 днів з моменту зміни власника подавати заяву на переоформлення ліцензії.

Право Нацради звертатися до суду про анулювання ліцензії на підставі несвоєчасного подання заяви про переоформлення ліцензії у зв'язку з організаційними змінами передбачено в ч. 5 ст. 37 закону "Про телебачення і радіомовлення".

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України у вересні 2013 року ухвалив постанову за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна про фальсифікацію на виборах народних депутатів у 2012 році підписів на користь І.Маркова, і фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. І.Марков був членом фракції Партії регіонів.

22 жовтня І.Маркова затримали в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій у 2007 році. В міліції розповіли, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо в самому побитті пікетувальників.

23 жовтня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про обрання І.Маркову запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 20 грудня 2013 року. Сторона обвинувачення аргументувала необхідність арешту І.Маркова тим, що на волі підозрюваний може переховуватися від слідства і впливати на свідків, а також приховувати або спотворювати речі або документи, що мають значення для з’ясування обставин правопорушення, і перешкоджати встановленню істини в кримінальному провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА