18:27 26.12.2013

Україна і Бразилія переносять терміни першого запуску РН "Циклон- 4" з космодрому Алкантара на 2015 рік

2 хв читати

Україна і Бразилія коригують терміни першого запуску ракети-носія (РН) "Циклон- 4" з космодрому Алкантара: запланований раніше на кінець 2014 року старт переноситься на 2015 рік, повідомив голова Державного космічного агентства України (ДКАУ) Юрій Алексєєв.

На прес-конференції в четвер у Києві голова ДКАУ уточнив, що терміни першого запуску зміщуються у зв'язку з уточненням графіка будівництва пускового центру РКК "Циклон-4" на космодромі Алкантара, що здійснюється бразильською стороною.

"Бразильська сторона значно заборгувала будівельникам", - сказав він.

За словами Ю.Алексєєва, вирішення питання фінансування будівництва було знайдено спільними зусиллями української та бразильської сторін: "згідно з нещодавно ухваленим указом президента Бразилії на будівництво РКК "Циклон- 4" виділено 150 млн реалів", - повідомив він.

"На стартові роботи (підготовка запуску - ІФ) ми вийдемо в третьому кварталі 2015 року", - уточнив він.

Зсув термінів першого пуску РН "Циклон- 4" не впливає на маркетингову роботу із проекту: контрактні роботи за запусками відбуваються успішно, зазначив голова ДКАУ.

Створення РКК "Циклон-4" для запусків з приекваторіального космодрому Алкантара космічних апаратів на кругові навколоземні низькі та середні орбіти і орбіту, перехідну до геостаціонарної, здійснюється в рамках підписаного в 2003 році Україною та Бразилією договору про довгострокове співробітництво.

У відповідності з договором, Україна забезпечує розробку ракети-носія та підготовку виробничої бази для її створення. Бразилія забезпечує створення загальної інфраструктури пускового центру Алкантара.

Реалізацію проекту здійснює створена в 2007 році українсько-бразильська БК "Алкантара Циклон Спейс". Будівництво наземного комплексу РКК "Циклон-4" у Бразилії розпочато восени 2010 року.

Вартість створення наземного комплексу РКК "Циклон-4", згідно з раніше озвученими даними, становить $488 млн, розподіл часток сторін - 50% на 50%. Фінансування проекту здійснюється частково за рахунок кредитних ресурсів , частково - за рахунок бюджетних.

Уряд України в жовтні 2013 року схвалив залучення під держгарантії 2,6 млрд грн (близько $330млн - ІФ ) додаткового фінансування на реалізацію проекту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА