13:41 27.12.2013

Держлікслужба пропонує зобов'язати аптеки та фармвиробництва мати доступ до Інтернету

1 хв читати

Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) пропонує зобов'язати виробників та продавців лікарських засобів мати доступ до мережі Інтернет за місцем їх розміщення та за місцем провадження господарської діяльності.

Згідно з повідомленням прес-служби відомства, відповідний проект змін до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами перебуває на погодженні в Міністерстві охорони здоров'я.

Необхідність цих змін у Держлікслужбі пояснюють упровадженням автоматизованої системи відстеження в обігу лікарських засобів від виробника до кінцевого споживача з використанням маркування (кодифікації) та ідентифікації препаратів.

Як повідомлялося, Україна в 2013 році у рамках реалізації програми впровадження автоматизованої системи обігу лікарських засобів розпочала реалізацію пілотного проекту з маркування кожної упаковки лікарських препаратів унікальним номером і двійковим кодом.

Упровадження другої черги системи в Україні, коли до системи будуть підключені всі оптові (дистриб'юторські) компанії, лікувальні та лікувально-профілактичні заклади, заплановано на 2014 рік.

Поетапне впровадження автоматизованої системи обігу лікарських засобів в Україні, як і Євросоюзі, планується до 2017 року.

Для забезпечення надходження інформації щодо кодування упаковок лікарських засобів на всіх етапах обігу лікарських засобів у режимі онлайн аптечні заклади повинні мати доступ до мережі Інтернет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА