17:24 02.04.2014

Посадові особи Держлікслужби були притягнуті до відповідальності за результатами перевірки Генпрокуратури

2 хв читати

Сімнадцять посадових осіб Державної служби з лікарських засобів були притягнуті до відповідальності за результатами перевірки Генеральної прокуратури України.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в Генпрокуратурі, коментуючи результати перевірки відомством діяльності Державної служби України з лікарських засобів (Держлікслужби).

При цьому в Генпрокуратурі зазначили, що перевірка Держлікслужби про дотримання вимог законодавства про забезпечення конституційних основ підприємницької діяльності була проведена з власної ініціативи прокуратури.

"Під час цієї перевірки були виявлені кілька порушень законних прав та інтересів суб'єктів господарювання службовими особами Держлікслужби під час здійснення перевірок, видачі ліцензій та дозвільних документів. У зв'язку з цим було внесено подання, за результатами розгляду якого 17 посадових осіб Держлікслужби були притягнуті до відповідальності", - зазначено у відповіді Генпрокуратури на запит "Інтерфакс-Україна".

Крім того, в Генпрокуратурі повідомили, що наразі за зверненням народних депутатів України триває перевірка дотримання законів Держлікслужбою з окремих питань.

Водночас, у відомстві зазначили, що "звернень Міністра охорони здоров'я Олега Мусія (з вимогою здійснити перевірку діяльності Держлікслужби - ІФ) згідно з даними електронної бази документообігу протягом лютого-березня 2014 року до Генеральної прокуратури України не надходило".

Крім того, в Генпрокуратурі повідомили, що відомство в порядку інформування направило листа прем'єр-міністру України Яценюку А.П. в якому запропоновано вжити заходів до усунення колізії законів України та зміни підзаконних нормативно-правових актів у сфері здійснення державного контролю за якістю та безпекою лікарських засобів та медичних виробів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА