11:58 17.04.2014

В. о. генпрокурора переконаний, що Царьов постане перед судом

2 хв читати

Кримінальні провадження стосовно народного депутата (фракція Партії регіонів), кандидата в президенти Олега Царьова буде об'єднано в одне провадження, і розслідуватиме їх Генпрокуратура, заявляє в. о. генерального прокурора України Олег Махніцький.

"На сьогодні вирішується питання про об'єднання всіх проваджень в одне і прийняття цього провадження в розслідування Головним слідчим управлінням Генпрокуратури", - сказав він у середу в ефірі телеканалу "Інтер".

Відповідаючи на запитання про те, які перспективи розслідування у справах Царьова й чи дійде до суду, О.Махніцький сказав: "Звісно, так. Усі були свідками висловлювань і закликів, які проголошував Царьов. У його діях вбачаються ознаки злочину".

Він нагадав, що кримінальні провадження було відкрито не лише за подіями в Києві, а й прокуратурою Донецької області, а також за подіями в інших регіонах України.

Як повідомлялося, 15 квітня прокуратура Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про вчинення народним депутатом України, кандидатом у президенти О.Царьовим дій, передбачених ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

"У разі підтвердження цих фактів і його провини Генеральна прокуратура підготує звернення до Верховної Ради України з поданням про зняття статусу народного депутата України з парламентарія О.Царьова. Водночас може бути внесене подання до Центрвиборчкому про позбавлення його статусу кандидата в президенти України", - пояснюється в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

16 квітня прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення О.Царьовим дій, спрямованих на зміну кордонів території України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

"Основою для порушення цього кримінального провадження стали публічні виступи парламентарія під час масових акцій біля адміністративної будівлі управління Служби безпеки України в Луганській області, в яких він висловлював сепаратистські наміри й закликав до роз'єднання країни", - йдеться в повідомленні.

О.Царьов як народний депутат України має статус недоторканності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА