17:16 23.04.2014

Ківалов не зміг провести засідання ради юридичних вишів в Одесі

2 хв читати

Рада представників юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ не змогла провести своє засідання в Одесі в середу.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Сергій Ківалов, рада ухвалила рішення відкласти проведення свого з'їзду.

"До речі, ця всеукраїнська громадська організація існує з 1998 року, й упродовж усього періоду свого існування висуває кандидатів до Вищої ради юстиції, а з 2010-го - і до Вищої кваліфкомісії суддів. І робить це відповідно до Конституції. Я хочу на цьому особливо наголосити! Проведення з'їзду відкладено тому, що сьогодні з'явилося рішення Печерського суду міста Києва про заборону проведення з'їзду. Воно абсурдне й незаконне. І буде оскаржене і, думаю, скасоване. Печерський суд узагалі не міг розглядати цю справу, оскільки організація зареєстрована не в Печерському районі. З'їзд проводиться в Одесі", - написав С.Ківалов.

Подію він назвав суддівським беззаконням.

"Проте рішення є. Тому ми як законослухняні громадяни виконуємо його та відкладаємо проведення з'їзду. Але лише на деякий час, доки в законному порядку не буде скасовано рішення Печерського суду. Й останнє. Усі мають зрозуміти, що такі рішення, організовані акції під академією в Одесі, інші прояви протесту - це спроба повної узурпації судової влади та беззастережного управління нею в ручному режимі. Думаю, не цього хоче наше суспільство", - додав С.Ківалов.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", вранці проведення засідання ради заблокували активісти Одеського Євромайдану. Вони прийшли під адміністративний корпус Одеської юридичної академії на Фонтанській дорозі, почесним президентом якої є С.Ківалов, і влаштували протестну акцію. На думку присутніх, С.Ківалов мав намір провести таємний з'їзд для обрання членів Вищої ради юстиції.

Під час Всеукраїнського з'їзду представників юридичних вишів планувалося обрання трьох членів Вищої ради юстиції. На думку учасників акції під юракадемією, з'їзд нібито мав запропонувати ввести у ВРЮ самого С.Ківалова і ще двох кандидатів. У результаті спочатку засідання Ради було перенесено на 15.00, а потім і зовсім скасовано.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА