12:27 03.07.2013

Лавринович має визначитися: працювати міністром юстиції чи членом ВРЮ - Ківалов

2 хв читати
Лавринович має визначитися: працювати міністром юстиції чи членом ВРЮ - Ківалов

Міністр юстиції Олександр Лавринович найближчими днями має визначитися з тим, хоче він продовжувати працювати міністром юстиції чи працюватиме членом Вищої ради юстиції, заявляє голова парламентського комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов.

"Він не може поєднувати (посаду міністра юстиції та посаду члена Вищої ради юстиції, призначеного парламентом, - ІФ)", - сказав він журналістам у середу.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, скільки часу має О.Лавринович для того, щоб написати заяву про відставку з посади міністра, С.Ківалов сказав: "Він сам має написати заяву. Тут часових рамок немає".

При цьому С.Ківалов зазначив, що О.Лавринович не має права поєднувати роботу міністра та посаду члена Вищої ради юстиції, призначеного парламентом. Депутат нагадав, що О.Лавринович сам написав заяву про призначення його членом Вищої ради юстиції, дав згоду пройти відповідну процедуру в комітеті.

"Сьогодні він, склавши присягу, підтвердив своє бажання", - сказав С.Ківалов.

Голова комітету додав, що саме із сьогоднішнього дня розпочалися повноваження О.Лавриновича як члена Вищої ради юстиції, проте заяви про відставку з посади міністра юстиції він не подавав.

"Ви знаєте, він писав заяву, коли подавав туди документи, і відповідні документи розглядав комітет. Комітет розглядав його на професійну придатність", - сказав С.Ківалов.

"Сьогодні він обирає, думаю, сьогодні, завтра, післязавтра він має скласти повноваження або члена Вищої ради юстиції, або міністра", - сказав С.Ківалов.

При цьому С.Ківалов заявив, що не чув інформації про те, що нібито О.Лавриновича спеціально хочуть зняти з посади міністра юстиції для того, щоб призначити іншу людину. Він також заявив, що йому не відомі якісь кандидатури, яких може бути висунуто на посаду міністра юстиції у разі, якщо її залишить О.Лавринович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА