12:12 07.07.2014

Суддю Кірєєва, який відправив Тимошенко до в'язниці, оголошено в розшук - МВС

1 хв читати
Суддю Кірєєва, який відправив Тимошенко до в'язниці, оголошено в розшук - МВС

Суддю Родіона Кірєєва, який у 2011 році ухвалив вирок у "газовій справі" екс-прем'єру Юлії Тимошенко, оголошено в розшук.

Відповідну інформацію розміщено на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Р.Кірєєв, обвинувачений у винесенні завідомо неправосудного вироку (частина 2 статті 375 Кримінального кодексу), зник із Києва 2 липня.

Як повідомлялося, 20 червня голова Верховного Суду України Ярослав Романюк повідомив, що Генеральна прокуратура передала до Верховного Суду документи про затримання та арешт судді Р.Кірєєва.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Її було заарештовано 5 серпня під час судового процесу, з кінця грудня 2011 року відбувала покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові.

Верховна Рада України 22 лютого 2014 року ухвалила рішення про виконання міжнародних зобов'язань щодо звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з ув’язнення. За таке рішення проголосували 322 народні депутати. Цього самого дня Ю.Тимошенко вийшла на волю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА