13:34 24.06.2015

Реформа ДФС передбачає демілітаризацію податкової міліції, скорочення персоналу майже вдвічі та об'єднання сервісів - Яресько

1 хв читати
Реформа ДФС передбачає демілітаризацію податкової міліції, скорочення персоналу майже вдвічі та об'єднання сервісів - Яресько

Інституціональна реформа Державної фіскальної служби, завершення якої намічено до кінця 2016 року, має забезпечити ліквідацію корупції та усунути можливість для контрабанди й ухилення від сплати податків, заявила міністр фінансів Наталія Яресько на презентації реформи в Києві в середу.

"Завдяки використанню технологій мінімізуємо вплив людського чинника, маємо значно, можливо, навіть удвічі, зменшити кількість працівників ДФС", - назвала одне з п'яти ключових завдань реформи глава Мінфіну.

За її словами, буде здійснено демілітаризацію податкової міліції. "Не має бути ДФС каральним органом", - наголосила Н.Яресько.

Вона додала, що планується об'єднати ключові сервіси ДФС: податкову та митну системи оцінки ризику, що дасть змогу краще визначати, хто ухиляється від сплати податків та зборів, а також податковий і митний аудит для мінімізації кількості перевірок.

Міністр додала, що четвертим та п'ятим ключовими завданнями є збільшення прозорості процесу та ухвалення рішень, а також створення системи стримування і противаг, перехресного контролю, внутрішнього аудиту й нагляду зовнішніх експертів.

Як повідомлялося, підготовка інституціональної реформи ДФС є однією з попередніх умов для виділення Україні другого транша у рамках програми розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА