13:41 15.07.2015

Київ закупить 7 трамваїв для швидкісних ліній у львівського "Електрона" за 184 млн грн

2 хв читати
Київ закупить 7 трамваїв для швидкісних ліній у львівського "Електрона" за 184 млн грн

Комунальне підприємство "Київпастранс" відібрало спільне українсько-німецьке підприємство "Електронтранс", що входить до складу корпорації "Електрон" (Львів), для постачання семи п'ятисекційних трамваїв "Електрон" завдовжки понад 30 метрів.

Згідно з повідомленням прес-служби корпорації, відповідну пропозицію на суму 183,75 млн грн (з ПДВ) тендерна комісія акцептувала 10 липня.

Після підписання відповідного договору "Електрон" виготовить трамваї T5B64 "Електрон" для колії 1524 мм зі 100% низьким рівнем підлоги пасажиромісткістю 287 чоловік.

Трамваї оснащені системою вентиляції, опалювання та кондиціонування і пристосовані для перевезення пасажирів з обмеженими можливостями. Ще одна важлива особливість - вони виготовлені з антикорозійних і вогнетривких матеріалів.

За словами президента корпорації "Електрон" Юрія Бубеса, наведеними в прес-релізі, компанія готова на сьогодні постачати трамваї і на зовнішній ринок.

"Євросоюз надав Україні преференції, і до кінця 2015 року ми можемо постачати наші трамваї без ввізного мита. Наш трамвай відповідає всім європейським вимогам, проте не може бути поставлений до ЄС, оскільки триває процес імплементації нашого законодавства до європейських норм", - зазначає він.

Ю.Бубес додав, що нині компанія за підтримки Міністерства інфраструктури працює над уніфікацією українських стандартів з європейськими. Крім того, триває робота зі створення державної програми розвитку електротранспорту в Україні.

Згідно з повідомленням корпорації, раніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в ефірі ТРК "Львів" повідомляв, що на розвиток і виробництво трамваїв у держбюджеті виділено 100 млн грн, які міністерство незабаром розподілить.

"Я думаю, що "Електрон" буде одним із бенефіціарів цих коштів. Тому, я сподіваюся, що найближчим часом ми побачимо трамваї не лише у Львові, а й в інших містах України. На жаль, це не відбудеться завтра чи післязавтра, але цього року ми розпочнемо цю традицію", - наводить прес-служба компанії слова А.Пивоварського.

Як повідомлялося, тендер на закупівлю семи п'ятисекційних трамваїв протягом поточного року Київ оголосив 28 квітня, очікувана вартість закупівлі становила 240 млн грн.

За даними "Київпастрансу", трамвайний парк столиці перебуває в занедбаному стані: із 418 трамвайних вагонів лише 39 - із терміном експлуатації, що не перевищує десяти років; 232 потребують оновлення, термін їх експлуатації перевищує 30 років; щорічна потреба міста - 50 вагонів.

Сім нових вагонів обслуговуватимуть лінії швидкісних трамваїв.

На порталі держзакупівель відсутня інформація про інших учасників тендера на закупівлю трамваїв.

В Україні низка виробників автотранспорту (корпорації "Богдан" і "Еталон", холдинг ЛАЗ) планували реалізувати проекти зі створення низькопідлогових багатосекційних трамваїв спільно з виробниками СНД та Європи, проте вони не увінчалися успіхом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА