16:39 15.09.2015

Мінфін України створює портал із відкритою інформацією про використання коштів держбюджету - Яресько

1 хв читати
Мінфін України створює портал із відкритою інформацією про використання коштів держбюджету - Яресько

Міністерство фінансів України подало офіційний портал, на якому у відкритому доступі розміщується інформація про транзакції на Єдиному казначейському рахунку.

"Міністерство фінансів впроваджує революційну ІТ-платформу, що допоможе зробити більш прозорим використання державних коштів. Після завершення реалізації проекту всі громадяни України зможуть у вільному доступі та абсолютно безкоштовно ознайомитися з використанням коштів держбюджету", - сказала міністр фінансів Наталія Яресько під час офіційної презентації порталу у вівторок.

Вона наголосила, що з 1 січня 2016 року будуть доступні транзакції не лише державного казначейства, але і всі дані за держбюджетом, зокрема комунальні підприємства тощо

Як зазначила Н.Яресько, розпорядниками державних коштів в Україні є 67,5 тис. організацій і установ.

"Ми закликаємо всіх активно користуватися порталом, підвищити обізнаність про наявність механізму контролю за використанням державних коштів, його цілісності та справедливості", - додала вона.

У свою чергу, перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій сказав, що наразі головним фронтом боротьби за Україну є боротьба з корупцією.

"Портал - це великий і рішучий крок вперед. Хрестовий похід проти корупції – завдання тих, хто бореться за Україну", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА