19:54 25.10.2015

Тарута пропонує перенести дату виборів у Маріуполі і надрукувати бюлетені за межами міста

2 хв читати
Тарута пропонує перенести дату виборів у Маріуполі і надрукувати бюлетені за межами міста

Позафракційний народний депутат Сергій Тарута пропонує після ухвалення Верховною Радою рішення про перенесення дати місцевих виборів у Маріуполі Донецької області надрукувати виборчі бюлетені в іншому місті і сформувати виборчі комісії виключно з людей, що раніше не працювали на виборах.

"Гостро переживаю зрив виборів у своєму рідному Маріуполі... Криза в роботі міської виборчої комісії була спровокована всіма учасниками виборів. Одним не вистачило сміливості визнати помилки і піти на компроміс. А іншим завадили недоречні амбіції... Моє завдання на сьогодні – запропонувати компромісний вихід із ситуації", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Перше... Відповідно до чинного законодавства, рішення про перенесення дати виборів має ухвалити парламент. На найближчому засіданні я внесу в апарат Верховної Ради необхідний законопроект і зроблю все, щоб його розглянули в терміновому порядку", - написав С.Тарута.

"Друге. Більшість міських ЗМІ, так само, як і друкарня, належать до одного холдингу. Це є фактором суспільного роздратування. Для відновлення довіри городян до виборчого процесу бюлетені необхідно надрукувати за межами міста", - запропонував парламентарій, зазначивши, що "цей жест доброї волі зменшить суспільну напруженість у місті".

"Третє. Довіру до членів комісій всіх рівнів необхідно повернути. Всі міські комісії – від територіальної до дільничної має бути заново сформовано з людей, які ніколи раніше не працювали на виборах", - додав він.

С.Тарута також наголосив, що "повторного зриву виборів допустити не можна", і закликав "лідерів думок включатися в політичний процес, вести діалог з виборцями і провідними політичними партіями", зазначивши, що це є "іспитом на зрілість суспільства".

Парламентарій також вважає, що розібратися в події мають правоохоронні органи. "Винних має бути покарано. Для правоохоронних органів міста та області це має стати тестом на спроможність, незалежність і вірність законам України", - наголосив С.Тарута.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА