13:58 24.12.2015

Держрибагентство розкрило схему втрати суден риболовецького флоту України, запобігло продажу судна за $1,2 млн

2 хв читати
Держрибагентство розкрило схему втрати суден риболовецького флоту України, запобігло продажу судна за $1,2 млн

Державне агентство рибного господарства України розкрило схему втрати суден, з яким країна втратила найбільший у світі риболовецький флот.

"Схема втрати суден є такою: створюється фіктивна заборгованість перед портом або третіми особами, при заходженні до найближчого порту на судно накладається арешт, після цього воно реалізується для погашення заборгованості", - повідомив глава агентства Ярема Ковалів на брифінгу в четвер.

За його словами, Держрибагентство запобігло продажу арештованого в Туреччині українського риболовецького судна вартістю понад $1 млн.

Так, судно, яке перебувало у фрахті у компанії, зареєстрованої на Багамських островах (офіцерами якої є російські громадяни) було заарештовано в турецькому місті Ялова за начебто наявність заборгованості перед фрахтувальником зу розмірі $1,2 млн.

Заборгованість була сформована за нібито ремонтні роботи на цю вартість, хоча будь-які ремонтні роботи мають виконуватися за рахунок фрахтувальника.

"Було з'ясовано, що фрахтувальник без попередження власника судна пред'явив претензії капітану судна, який на наш погляд, неправомірно цю претензію не заперечив, але й не прийняв. І це стало підставою для початку процедури стягнення майна виконавчою службою в Туреччині", - сказав Я. Ковалів.

Торги з продажу цього судна були заплановані 14 грудня з метою погашення за рахунок отриманих коштів заборгованості перед фрахтувальником.

"Було кілька позовів до прокуратури Туреччини і, на щастя, продаж 14 грудня судна було скасовано", - додав Я. Ковалів.

Наразі розглядаються варіанти переправлення судна, оскільки команда, що перебувала на ньому, тиждень тому залишила судно і намагалася втекти, проте її затримали.

За даними Держрибагентства України в 1991 році володіла понад 230 риболовецькими суднами, це був найбільший у світі риболовецький флот, зокрема Україні належало найбільше риболовецьке судно "Схід", що могло перевозити 17 менших риболовецьких суден, на судні був завод з переробки риби. Наприкінці 90-х він був переправлений до Туреччини і порізаний на металобрухт.

Наразі у держвласності перебувають 11 суден, зокрема 4 океанічних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Литва домовилися про спільні кроки щодо співпраці з третіми країнами стосовно прискорення військової допомоги

Зеленський і Трюдо скоординували позиції перед Самітом миру

СИЛИ ОБОРОНИ ПІВДНЯ ПОПЕРЕДЖАЮТЬ ПРО ЗАГРОЗУ БАЛІСТИКИ З КРИМУ ДЛЯ ПІВДЕННИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ

Поліція Одещини викрила співробітника ТЦК, який вимагав хабар за видачу довідок для відстрочки мобілізації

Синєгубов доручив підготувати публічний звіт щодо будівництва фортифікацій

Українська авіація завдала ударів по двох районах зосередження особового складу противника

Відбувається евакуація з двох міських громад Сумщини - ОВА

На лінії фронту за добу зафіксовано 140 бойових зіткнень

З вовчанського напрямку вже евакуювали 5900 людей

Терехов закликав місцевий бізнес і депутатів усіх рівнів підтримати грошима захисників регіону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА