18:06 07.04.2016

Аваков оприлюднив документи, що підтверджують повторний розшук Іванющенка

2 хв читати
Аваков оприлюднив документи, що підтверджують повторний розшук Іванющенка

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оприлюднив постанову слідчого Генеральної прокуратури, згідно з якою знову оголошується розшук колишнього народного депутата від Партії регіонів, бізнесмена Юрія Іванющенка.

"Розшук Іванющенка буде продовжено. (...) ГПУ прислала нову постанову про розшук", - написав глава МВС у мікроблозі у Twitter у четвер і прикріпив фотокопію відповідної постанови, а також відповідь-роз'яснення від Генпрокуратури на ім'я начальника департаменту кримінального розшуку Національної поліції України.

У постанові, зокрема, зазначено, що Дніпровський райсуд Києва 1 квітня скасував постанову слідчого про оголошення Ю.Іванющенка в розшук. Проте слідчий 4 квітня постановив: "Оголосити розшук підозрюваного Іванющенка Юрія Володимировича… Відомості про прийняте рішення внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Здійснення розшуку підозрюваного доручити департаменту кримінального розшуку Національної поліції України".

Як повідомлялося, український суд наклав арешт на належні Ю.Іванющенку грошові кошти в сумі понад 72 млн швейцарських франків, що зберігаються на його рахунках у банках Швейцарії.

Генпрокуратура України розслідує кримінальне провадження стосовно Ю.Іванющенка, в рамках якого йому оголошено про підозру в організації розтрати чужого майна та незаконному збагаченні в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

У січні 2015 року МВС України оголосило Ю.Іванющенка в розшук. Він також із травня 2015 року перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

1 квітня стало відомо, що Дніпровський райсуд Києва скасував розшук Ю.Іванющенка, а також скасував санкцію на доставку його під вартою для обрання запобіжного заходу.

Пізніше в Генеральній прокуратурі України заявили, що мають намір оскаржити це рішення суду.

2 квітня А.Аваков заявив, що МВС продовжує розшукувати Ю.Іванющенка і "не виконуватиме ганебного рішення "суду" про зняття з розшуку"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА