15:55 26.04.2016

ЄБРР вивчає можливості фінансування 4-5 українських фармкомпаній

2 хв читати
ЄБРР вивчає можливості фінансування 4-5 українських фармкомпаній

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вивчає можливість надати фінансування чотирьом-п’ятьом українським фармацевтичним компаніям, повідомила старший банкір ЄБРР Ірина Марченко.

"Банк би хотів більше фінансувати у фармсектор. Ми зараз опрацьовуємо чотири-п’ять компаній, вивчаємо їх, щоб дати їм своє фінансування", - сказала вона під час зустрічі-дискусії фармацевтичних компаній з ЄБРР "Інвестиції в здорове майбутнє" в Києві у вівторок.

За словами І.Марченко, банк зацікавлений у фінансуванні "місцевих фармкомпаній, які шукають позикове фінансування для реалізації інвестиційного плану".

"У компанії має бути чітка інвестиційна програма, і вона має будуватися на довгостроковій стратегії компанії", - наголосила банкір.

Вона також зазначила, що ЄБРР зацікавлений у співпраці з "міжнародними фармкомпаніями, які купили в Україні компанію".

"Вони мають ресурси, але для комфорту роботи з погляду покриття політичних ризиків, наприклад, для захисту інвестицій, вони хотіли б мати такого надійного партнера, як ЄБРР", - сказала вона.

Крім того, ЄБРР зацікавлений у підтримці "держпідприємств, які приватизуються".

"Ми могли б надати передприватизаційну підтримку", - сказала вона.

І.Марченко нагадала, що серед успішних проектів фінансування компаній українського фармсектора, зокрема, співпраця з компанією "Фармак", з якою банк реалізував три проекти, фінансування проекту компанії "Сперко" зі створення виробничих потужностей, що відповідають стандартам GMP, співпраця з фармдистриб’ютором "Вента", до акціонерного капіталу якого увійшов банк.

Крім того, за словами І.Марченко, ЄБРР має і неуспішний досвід співпраці з фармдистриб’ютером ПрАТ "Альба Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА