15:32 29.06.2016

Нардеп Онищенко створив злочинне угруповання з метою привласнення коштів "Укргазвидобування"

2 хв читати
Нардеп Онищенко створив злочинне угруповання з метою привласнення коштів "Укргазвидобування"

Народний депутат групи "Воля народу" Олександр Онищенко, будучи бенефіціаром компаній-операторів ПАТ "Укргазвидобування", організував злочинне угруповання з метою привласнення коштів "Укргазвидобування", заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Виступаючи на засіданні регламентного комітету Верховної Ради у середу в Києві, Ю.Луценко розповів, що О.Онищенко, будучи народним депутатом, мав повний контроль над трьома підприємствами-операторами ПАТ "Укргазвидобування": ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест".

"Створення і керівництво злочинної організації Онищенком... підтверджується: фактом участі Онищенка Олександра Романовича протягом діяльності злочинної організації у складі засновників ТОВ "Надрагеоцентр", ТОВ Фірма Хас, ТОВ "Карпатнадраінвест", де був основним бенефіціаром, що підтверджується матеріалами реєстраційних справ... Аналіз наведених доказів підтверджує, що саме Онищенко Олександр Романович створив і надалі здійснював керівництво злочинною організацією", - розповів генпрокурор.

За словами Ю.Луценка, юридична адреса даних фірм "у приміщенні в Києві - Хрещатик, 27б, частина якого використовується Онищенком Олександром Романовичем як депутатська приймальна", про що свідчить вивіска.

Генпрокурор наголосив, що депутат створив злочинну групу за участю низки інших осіб, включаючи представників "Укргазвидобування", метою якої було привласнення коштів Товариства. Внаслідок незаконних дій групи, за словами Ю.Луценка, було незаконно присвоєно 1 млрд 613 млн грн.

"Загальна вартість проданого природного газу навмисне занижена в результаті спільної діяльності злочинних організацій на суму 1 млрд 613 млн 224 тисячі 251 грн", - поінформував генпрокурор.

Він також повідомив, що є документи, які свідчать про те, що О.Онищенко надав бізнесмену, колишньому народному депутату Давиду Жванії, позику в сумі 205 млн доларів США, які повинні були бути перераховані на офшорну компанію, підконтрольну О.Онищенку і зареєстровану на Кіпрі.

Ю.Луценко повідомив, що дії О.Онищенка потрапляють під дії статей 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 205 (фіктивне підприємництво) та 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

"Прошу розглянути це подання і дати згоду на притягнення до відповідальності Онищенка", - додав генпрокурор, завершуючи виступ щодо подання.

Також Ю.Луценко просить парламентарів дати дозвіл на затримання та арешт депутата.

Як повідомлялося, 15 червня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб при реалізації газу, видобутого у спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", в якому фігурує народний депутат О.Онищенко, встановлено склад злочинної групи.

О.Онищенко поки що не є підозрюваним у справі ПАТ "Укргазвидобування", оскільки має статус народного депутата України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА