14:01 31.07.2016

Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу Єфремову призначено на понеділок

2 хв читати
Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу Єфремову призначено на понеділок

Печерський районний суд Києва в понеділок розпочне розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою колишньому керівнику фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді Олександру Єфремову, повідомив заступник глави парламентської фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

"Кожен з нас боляче реагує, коли злочинець, який заслуговує на покарання, його уникає. Але ми повинні показати нашим судам, що нам не байдуже, ми вболіваємо за нашу країну, що ми будемо контролювати кожне слово судді, аби цього разу Єфремов, який безпосередньо причетний до створення ЛНР, до дій по зміненню кордонів України та інших злочинів проти нашої Держави, отримав справедливий вирок і почав відбувати покарання. Я прошу кожного, хто хоче жити в країні, де Закон рівний для всіх, прибути в понеділок, 1 серпня, у Печерський суд на 14:00 і контролювати процес над Єфремовим", - написав парламентарій у своїй сторінці в «Фейсбуці».

Як повідомлялося, в суботу, 30 липня, колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді О.Єфремов був затриманий на борту літака "Австрійських авіаліній" за маршрутом Київ-Відень в аеропорту "Бориспіль" за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України.

Пізніше в суботу на брифінгу Ю.Луценко заявив, що підставою для затримання О.Єфремова стала інформація про його можливу втечу. Ю.Луценко поінформував, що Генпрокуратура клопотатиме про арешт О.Єфремова терміном на 2 місяці і наголосив, що статті обвинувачення О.Єфремова не передбачають запобіжного заходу у вигляді застави або домашнього арешту.

О.Єфремова підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень - заволодінні майном (ст. 191 ч. 5 КК), вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 КК), у здійсненні організаційного та іншого сприяння у створенні терористичної організації "ЛНР" (ст. 258-3, ч. 1 КК).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА