14:13 02.08.2016

НАБУ отримало контакти Онищенка у Великобританії, тепер може з ним зв'язатися

2 хв читати
НАБУ отримало контакти Онищенка у Великобританії, тепер може з ним зв'язатися

Адвокат народного депутата Олександра Онищенко Віктор Петруненко впередав до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) документи, що підтверджують готовність співпрацювати зі слідством, перебуваючи на території Великобританії.

"Я передав детективам заяву, в якій він заявляє про свою готовність співпрацювати в рамках слідства. Це документ, в якому Онищенко вказує свої координати і контакти у Великобританії, за якими слідчі можуть з ним зв'язатися", - сказав В. Петруненко агентству "Інтерфакс-Україна" після відвідування НАБУ у вівторок удень.

Він пояснив, що таким чином у детективів НАБУ виникла можливість проводити процесуальні дії з його клієнтом, зокрема й підтримувати особисті контакти.

Адвокат також вислови припущення, що детективи можуть виїхати до Великобританії для проведення слідчих заходів з О. Онищенком.

Як повідомлялося, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) 22 червня викрили організаторів схеми із розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада 5 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата О. Онищенка - головного фігуранта "газової" схеми. 27 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко в середу підписав повідомлення про підозру О. Онищенка.

Між тим до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України. Як сказав заступник генпрокурора - керівник САП Назар Холодницький, О. Онищенко перебував на території РФ.

О. Онищенко, якому антикорупційні органи України повідомили про підозру у скоєнні злочину, 29 липня заявив, що перебуває в Лондоні, оформлює посвідку на проживання і просить політичного притулку у влади Великобританії.

2 серпня він не прибув на допит до НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА