18:16 27.09.2016

Прокуратура завершила заочне досудове розслідування стосовно екс-міністра Єжеля

2 хв читати
Прокуратура завершила заочне досудове розслідування стосовно екс-міністра Єжеля

Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля, підозрюваного в зловживанні владою та службовим становищем.

Як повідомило у вівторок управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, М.Єжеля підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

"Нині стороні захисту стороною обвинувачення повідомлено про завершення досудового розслідування та відкриття відповідно до вимог ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України матеріалів кримінального провадження для ознайомлення", - йдеться в повідомленні.

Військова прокуратура поінформувала, що М.Єжель, якого нині оголошено в державний розшук, може у будь-який час прибути до слідчого з особливо важливих справ Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та особисто ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

Як повідомлялося, М.Єжеля підозрюють у тому, що він, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб протягом 2011-2012 рр. видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні в наданні послуги з харчування особового складу Збройних сил України). Зазначеними діями завдано матеріальних збитків державі на загальну суму близько 43 млн грн.

М.Єжеля оголошено в державний розшук. Вжито заходів щодо його оголошення в міжнародний розшук. Суд надав дозвіл на його затримання та доправлення до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 22 серпня Печерський райсуд Києва дозволив провести спеціальне досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою екс-міністра оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА