15:41 13.10.2016

Суд пом'якшив запобіжний західу екс-нардепу від КПУ Александровській

2 хв читати
Суд пом'якшив запобіжний західу екс-нардепу від КПУ Александровській

Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід екс-нардепу від Компартії України Аллі Александровській, підозрюваної у сепаратизмі, на цілодобовий домашній арешт, повідомив її адвокат Олександр Пастернак.

"Суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з носіння електронного браслета. Алла Олександрівна була звільнена з-під варти в залі суду", - сказав О. Пастернак кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Він не зміг сказати, на підставі чого суд погодився пом'якшити міру запобіжного заходу його підзахисній.

"Мотиви рішення наразі невідомі. Було оголошено лише резолютивну частину. Мотивувальна буде протягом 5 днів", - сказав О. Пастернак.

Він також повідомив, що захист мотивував своє клопотання про пом'якшення запобіжного заходу відсутністю ризиків, що А. Александровська переховуватиметься від слідства або намагатиметься на нього впливати, відсутністю обґрунтованої підозри, а також значним погіршенням її стану здоров'я.

Як повідомлялося, 28 червня адвокат А. Александровської Олександр Шадрін повідомив, що у його підзахисної пройшов обшук і її затримали. Їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 червня в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали А. Александровську, вирішується питання про її арешт, а її сину Олександру, що переховується в РФ, повідомлено про підозру і оголошено у розшук.

"Співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої в країні комуністичної партії, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська, і її син Олександр, який переховується в Росії, намагаються підкупити керівництво та депутатів місцевих рад регіону для прийняття на сесіях звернень до парламенту і президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. За підписи під документом комуністи пропонували $9 тис. Водночас, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи надали значну частину грошей", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував А. Александровську на 60 днів без можливості внесення застави.

Захист подав апеляцію. 22 липня апеляційний суд Харківської області залишив у силі рішення суду першої інстанції про арешт А. Александровської.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні чотири ракетних і 57 авіаударів

За добу окупанти 235 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування - ОВА

Сирський інформував командувача військ НАТО в Європі про розвиток подій на фронті

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

ГУР запропонувало план, спрямований на скорочення російського потенціалу - Буданов

18 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА