16:56 27.10.2016

Суд відмовився пом'якшити запобіжний захід Александровській

2 хв читати
Суд відмовився пом'якшити запобіжний захід Александровській

Апеляційний суд Харківської області відмовився пом'якшити запобіжний захід колишньому народному депутатові від КПУ Аллі Александровській та залишив її під цілодобовим домашнім арештом.

"Залишили в силі рішення суду першої інстанції про цілодобовий домашній арешт до 21 грудня", - повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" адвокат екс-нардепа Олександр Постернак.

Як повідомлялося, 28 червня адвокат А.Александровської Олександр Шадрін повідомив, що у його підзахисної відбувся обшук і її було затримано. Їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 червня в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали А.Александровську, вирішується питання про її арешт, а її сина Олександра, який переховується в РФ, повідомлено про підозру й оголошено в розшук.

"Співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої в країні комуністичної партії, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська та її син Олександр, який переховується в Росії, намагаються підкупити керівництво і депутатів місцевих рад регіону для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. За підписи під документом комуністи пропонували $9 тис. Водночас, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував А.Александровську на 60 днів без можливості внесення застави. Згодом цей запобіжний захід неодноразово подовжували.

13 жовтня Апеляційний суд Харківської області частково задовольнив скаргу А.Александровської та її захисників і змінив запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

"Колегія суддів вважає, що продовження строку тримання під вартою Александровській А.О. з урахуванням незадовільного стану здоров'я та наявності хвороби, що прогресує та ставить під загрозу життя, не може бути виправдане міркуваннями безпеки", - йдеться в мотивувальній частині рішення суду.

20 жовтня Київський райсуд Харкова продовжив цілодобовий домашній арешт А.Александровській на 60 днів. Адвокати екс-нардепа подали апеляційну скаргу з вимогою замінити цілодобовий домашній арешт своїй підзахисній на більш м'який запобіжний захід.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА