18:42 08.12.2016

Знайдені у київській квартирі речі можуть бути використані як доказ у справі стосовно Азарова

3 хв читати
Знайдені у київській квартирі речі можуть бути використані як доказ у справі стосовно Азарова

Знайдені в одній з київських квартир речі, що належать екс-прем'єр-міністру України Миколі Азарову, можуть бути використані як доказ у справі за обвинуваченням у розкраданні в особливо великих розмірах, повідомив т.в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян.

"На це майно судом накладено арешт. Ми вже спілкувалися, і є можливість передати ці речі в Генпрокуратуру, які будуть використовуватися при розслідуванні кримінальної справи щодо Азарова", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

В. Троян розповів, що правоохоронці вийшли на цю квартиру випадково, під час розслідування розбійного нападу. "Пройшла агентурна інформація, що в цю квартиру під час революції (Революції Гідності в 2013-2014 рр - ІФ ) заносилися речі", - сказав він.

Т.в.о. голови Нацполіції не назвав власника квартири, пославшись на таємницю слідства, але повідомив, що йог допитали як свідка.

У квартирі, за словами В. Трояна, було виявлено понад 200 сумок із речами.

Т.в.о. голови Нацполіції разом зі слідчим продемонстрували журналістам частину знайденого майна, серед якого – картина Іллі Рєпіна 1880 року "Церква в Грушівці" з відповідним сертифікатом на неї; Євангеліє, видане у 1791 році в Москві (РФ). Також, за словами В. Троян, серед цих речей - багато зброї, як вогнепальної, так і холодної. За попередньою оцінкою сума вилученого майна становить понад 5 млн дол.

Також були виявлені особисті речі М.Азарова, зокрема його перепустка до Кабінету Міністрів і різні посвідчення на його ім'я.

Як повідомлялося, 8 грудня київські оперативники виявили в Дарницькому районі столиці квартиру, в якій знайшли речі, які належали екс-прем'єру України Миколі Азарову, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

За інформацією поліції, з помешкання вилучили нагородну зброю, зареєстровану на ім'я М.Азарова, картини та історичні цінності, вартість яких оцінюють у кілька мільйонів доларів США, десятки ікон та релігійних книг, датованих 19 століть, оригінали (згідно з висновками експертів) творів живопису Іллі Рєпіна, Василя Тропініна і Нікоса Сафронова; столове срібло, пам'ятні монети, нагородну зброю з дозволами на ім'я прем'єра-втікача" і навіть козацька шабля.

В. Троян продемонстрував малюнок І. Рєпіна в рамі, назвавши його "картиною "Церква в Грушівці. 1880 р.", на яку є сертифікат.

В інтернеті є інформація і зображення малюнків І. Рєпіна, зроблених у Грушівці (тоді Село Гола Грушівка, ніні с. Іллінка Томаківського району Дніпропетровська обл.). Продемонстрований малюнок дуже схожий на описуваний в мережі малюнок церкви архангела Михайла. Він зроблений 21 червня 1880 р і вважається одним з кращих архітектурних малюнків І. Рєпіна. Цей малюнок, за даними інтернет підписаний рукою автора: "Грушівка, 21 червня, Іл. Реп." і зберігався в Київському Державному музеї російського мистецтва.

І. Рєпін у червні 1880 р. відвідав село Гола Грушівка, де в урочищі Сірківка на своїй пасіці 1 серпня 1680 р. помер кошовий отаман Іван Сірко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА