16:55 20.04.2017

У спробах виправдання та переоцінки злочинів комунізму зацікавлене керівництво Росії - В’ятрович

1 хв читати
У спробах виправдання та переоцінки злочинів комунізму зацікавлене керівництво Росії - В’ятрович

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович вважає, що спроби виправдання або переоцінки злочинів комунізму, зокрема акції "Вісла", грають на руку керівництву Російської Федерації.

"Спроби виправдати акцію "Вісла", які останнім часом озвучуються деякими політичними суспільствами в Польщі, є не лише аморальними, а й небезпечними, бо можуть стати небезпечним прецедентом для переоцінки інших злочинів комунізму. У цьому зацікавлене нинішнє керівництво Росії", - сказав він під час круглого столу "Акція "Вісла" - злочин польського комуністичного режиму" в Києві в четвер.

В.В’ятрович також констатував, що за час проведення акції "Вісла" близько 150 тис. українців втратили свої домівки, 3936 українців було відправлено до концтабору "Явожно", 655 людей було вбито, а підпорядковані тодішній польській владі підрозділи спалювали українські хати, руйнували церкви та українські кладовища.

На його думку, депортація українців польською комуністичною владою співмірна з аналогічними діями радянської влади стосовно народів Криму, Кавказу та Балтії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА