15:59 31.05.2017

У Мін'юсті стежать за відбором кандидатів у судді Верховного Суду й вірять у зважені рішення ВККСУ

2 хв читати
У Мін'юсті стежать за відбором кандидатів у судді Верховного Суду й вірять у зважені рішення ВККСУ

У Міністерстві юстиції України не вбачають підстав говорити про провал процесу добору суддів до оновленого Верховного Суду України, який проводить Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ).

Як розповів у середу під час виступу на круглому столі "(Не) добропорядний новий Верховний Суд: що засвідчив конкурс і як діяти далі?" заступник міністра юстиції України Сергій Петухов, "Міністерство ретельно стежить за процесом добору кандидатів у судді оновленого Верховного Суду України і всіляко підтримує проведення судової реформи".

Разом з тим, заступник міністра підкреслив, що Міністерство юстиції не бере участі в самому процесі добору кандидатів. "Наразі ми утримуємося від оцінки дій комісії (ВККСУ - ІФ), щоб не було звинувачень у впливі на процес добору суддів", - підкреслив заступник міністра.

С.Петухов звернув увагу на те, що відбір кандидатів до Верховного Суду - це безпрецедентний процес, який не повторюватиметься, і ті люди, які будуть обрані суддями оновленого Верховного Суду, будуть працювати там до пенсії.

Що ж стосується висловлювань критичного характеру з боку громадськості щодо окремих кандидатур на посади в оновлений Верховний Суд, то, за його словами, тільки ВККСУ може дати оцінку і ухвалити рішення щодо цих кандидатів. "Закликаємо їх максимально прозоро підходити до процесу відбору", - сказав заступник міністра.

Він додав, що "немає жодної підстави говорити про провал цього процесу", і фінальні рішення буде ухвалювати Вища кваліфікаційна комісія суддів.

С.Петухов висловив надію на те, що ВККСУ зможе ухвалити зважені рішення щодо відбору кандидатів у судді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 26 обстрілів 9 громад Сумської області, одна людина загинула, двоє поранені

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА