11:18 06.06.2017

Катар заплатив терористам викуп

1 хв читати
Катар заплатив терористам викуп

Катар заплатив у квітні викуп розміром до мільярда доларів за членів сім'ї еміра, захоплених у заручники на території Іраку, повідомила у вівторок The Financial Times з посиланням на джерела, що брали участь в угоді.

Інформація про викуп, за відомостями газети, стала безпосереднім приводом для дипломатичного конфлікту Катару із сусідами, , що вибухнув цього тижня.

За інформацією збройних формувань і регіональної влади, Доха була вимушена заплатити викуп за 26 осіб, що брали участь в соколиному полюванні на півдні Іраку, і за 50 військових, захоплених ісламістами в Сирії.

За цими даними, одержувачами коштів стали один з осередків "Аль-Каїди" в Сирії, пов'язаний з місцевими терористичними угрупованнями, а також співробітники спецслужб Ірану та фінансовані Тегераном озброєні формування.

У понеділок Бахрейн, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Саудівська Аравія розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши його в підтримці ісламістів. Услід за ними про розрив відносин з Катаром оголосили ще низку країн.

Через побоювання, що конфлікт може вплинути на угоду країн ОПЕК про зниження видобутку, ціни на нафту знижуються у вівторок. Brent торгується нижче $49,37 за барель, подешевшавши на 0,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА