16:26 31.08.2017

Українська сторона закликала РФ і ОРДЛО до максимального дотримання перемир'я

2 хв читати
Українська сторона закликала РФ і ОРДЛО до максимального дотримання перемир'я

Українська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) закликає зробити все можливе для того, щоб з 1 вересня режим припинення вогню на Донбасі було максимально дотримано, повідомила прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками відеоконференції ТКГ із запрошенням представників ОРДЛО, що відбулася у четвер.

"Українська сторона послідовно виконує взяті на себе зобов'язання в рамках угоди про режим тиші з 25 серпня 2017 року. Водночас, режим припинення вогню системно порушується з боку ОРДЛО, що свідчить про те, що Російська Федерація і ОРДЛО не дотримувалися досягнутих домовленостей", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За її словами, свідченням цьому є відсутність відповідних розпоряджень: "інформацію СММ ОБСЄ про заклик Тристоронньої контактної групи до режиму тиші з нагоди нового навчального року незаконні збройні формування ОРДЛО дізналися зі ЗМІ".

Прес-секретар Л.Кучми також повідомила, що ТКГ закликала ОРДЛО забезпечити повноцінний і безперешкодний доступ СММ ОБСЄ на всій території Донбасу - від лінії зіткнення до українсько-російського кордону.

"Українська сторона закликала зробити все для того, щоб завтра, 1 вересня, режим припинення вогню було максимально дотримано. Порушення режиму тиші з боку ОРДЛО має бути розслідувано СММ ОБСЄ, а винні - виявлені і покарані, з конкретними прикладами і наданням гласності таких випадків", - наголосила Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА