16:11 06.10.2017

Прокурор вимагає 32 млн грн застави за затриманого директора "Укргазвидобутку" - "Смарт-Холдинг"

2 хв читати
Прокурор вимагає 32 млн грн застави за затриманого директора "Укргазвидобутку" - "Смарт-Холдинг"

Прокурор вимагає 32 млн грн застави за затриманого напередодні директора ПрАТ "Укргазвидобуток" Вадима Мохова, повідомив прес-секретар "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько.

"Свавілля триває. У смт. Покотилівка (Харківська обл.) триває суд з обрання запобіжного заходу директору ПрАТ" Укргазвидобуток "Вадиму Мохову. Прокурор вимагає захмарну заставу - 32 млн грн. Суд оголосив перерву - 3 години. Все робиться для того, щоб не встигли внести заставу і протримати людини в ув'язненні всі вихідні. Це залякування і перевищення влади ", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Раніше в "Смарт-Холдингу" зазначали, що затримання В.Мохова проводилося з численними порушеннями кримінально-процесуальних норм. Зокрема, слідчий звернувся з клопотанням про затримання В.Мохова як особи, що переховується від органів слідства, хоча це не відповідає дійсності, оскільки він весь час співпрацював зі слідством, продовжував виконувати функції директора компанії, не змінюв місця проживання і роботу, був доступний за всіма видами зв'язку.

Адвокат затриманого Олег Головков зазначає, що постанову суду про надання дозволу на затримання було винесено до офіційного оголошення підозри, що є грубим порушенням КПК.

За словами адвоката, його підопічному інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 (незаконний видобуток) і ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем).

У прес-службі "Смарт-Холдингу" переконані, що затримання голови "Укргазвидобуток" є продовженням системного тиску силових структур на бізнес холдинг та його акціонера, опозиційного політика Вадима Новинського, підприємства якого протягом всього року зазнають необґґрунтованих перевірок, обшуків, заарештовують рахунки та акції, пред'являються підозри менеджменту.

"Затримання Вадима Мохова є частиною системного тиску влади на бізнес "Смарт-Холдингу" та його акціонера, опозиційного політика Вадима Новинського. У нас є підстави стверджувати, що наші газовидобувні активи перебувають у зоні бізнес інтересів конкурентів, які зараз наближенні до чинної влади", - йдеться в повідомленні холдингу.

"Смарт Енерджі" - управляюча компанія у складі групи "Смарт-холдинг" Вадима Новинського, відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів та альтернативної енергетики. До нафтогазового напряму холдингу входить британська компанія з активами в Україні Regal Petroleum, а також газвидобувні компанії ПрАТ "Укргазвидобуток" і ТОВ "Пром-Енерго Продукт".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА