13:18 09.10.2017

Слідство встановило всіх причетних до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова

2 хв читати
Слідство встановило всіх причетних до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова

 Українські слідчі встановили всіх учасників злочинної групи, причетної до вбивства в центрі Києва колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова, прокуратура передає до суду справу, заявив генпрокурор України Юрій Луценко.

"За результатами масштабного розслідування вдалося встановити всіх учасників злочинної групи, зокрема замовників і виконавців, причетних до цього вбивства", - заявив генпрокурор на брифінгу в Києві в понеділок.

За його словами, слідство встановило, що вбивство Д.Вороненкова є замовним, а причиною вбивства стали свідчення екс-депутата Держдуми РФ про участь російських військ у бойових діях на нині окупованих Росією територіях України, зокрема Криму. Ю.Луценко повідомив, що підготували це вбивство представники керівництва ФСБ Росії та керівники кримінального світу.

Генпрокурор України також заявив, що прокуратура передає відповідну справу до суду.

Ю.Луценко підтвердив раніше озвучену інформацію про те, що виконавцями цього замовного вбивства були громадянами України.

У свою чергу заступник прокурора Києва Павло Кононенко під час брифінгу розповів, що зброю для вбивства продав зловмисникам Геннадій Конєв, який торгував макетами зброї. При цьому він зазначив, що пістолет, з якого був убитий екс-депутат, проходив за списками військової частини ЗСУ в Артемівську (Донецька обл.), звідки був придбаний Г.Конєвим.

Ю.Луценко додав, що Г.Конєв мав право легально торгувати небойовою зброєю, а саме макетами, проте торгував і такою, яку можна було переробити на бойову.

Як повідомлялося, Д.Вороненков був убитий у центрі Києва 23 березня. Вбивця Павло Паршов був поранений охоронцем екс-депутата і згодом помер у лікарні.

У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, із 2012 року - в розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюють Ярослава Тарасенка, його затримали 16 липня.

4 вересня заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що розслідування вбивства Д.Вороненкова нині майже завершено. Пізніше того самого дня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовник цього вбивства перебуває на території Росії та має активні контакти із злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці переважно громадяни України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА