09:47 03.11.2017

Убито керівника фракції "БПП" Сєвєродонецької міськради

2 хв читати
Убито керівника фракції "БПП" Сєвєродонецької міськради

Керівник фракції "БПП "Солідарність" Сергій Самарський був убитий напередодні ввечері, повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

"Учора ввечері було вбито голову фракції "БПП "Солідарність" Сєвєродонецької міської ради, громадського діяча Сергія Самарського. Наразі тривають невідкладні слідчі дії", - написав голова облВЦА на сторінці у Facebook у п'ятницю вранці.

Він додав, що виявлення і притягнення до відповідальності винних - обов'язок правоохоронних органів і "наш обов'язок перед світлою пам'яттю Сергія".

Пізніше в ефірі телеканалу "112.Україна" Ю.Гарбуз розповів обставини вбивства. "О 18-й годині Сергій ішов додому і потім дійсно мав намір вийти в ефір на телеканалі "ЛОТ". Додому він не повернувся, почали його шукати, і вже десь до 12-ї ночі приблизно знайшли його, на жаль, вже неживим", - розповів він.

За словами голови обладміністрації, у зв'язку із вбивством триває слідство, "поліція займається цим питанням дуже щільно". Він також зазначив, що особу вбивць поки що не встановлено. "Ні, поки що ні. Я практично щопівгодини зв'язуюся з керівником поліції і на контролі це все тримаємо", - сказав Ю.Гарбуз.

На запитання, які можуть бути мотиви вбивства, політичні чи комерційні, він відповів: "Я не думаю, що комерційні. Це може бути або просто розбій, тому що у нас тут воююча область... але я особисто не виключаю жодної з версій, які сьогодні можуть бути розглянуті".

"Сергій був дійсно дуже серйозним політиком, гідна людина, дуже шанована в місті та області. Один із кандидатів, якби вибори відбувалися, на посаду мера міста Сєвєродонецька, дуже вагома фігура", - зазначив Ю.Гарбуз.

На сторінці Луганського обласного телебачення ("ЛОТ наживо") у Facebook зазначено, що С.Самарський, який був радником Сєвєродонецького міського голови, зник у четвер удень перед ефіром.

"Востаннє розмовляли із Сергієм о 14:40, він сказав, що на ефір прийде обов'язково. Коли ми телефонували Сергію Самарському о 19:40, він був уже поза зоною", - йдеться в повідомленні.

На телеканалі також зазначили, що близько 20:25 до адміністратора каналу підійшла людина у камуфляжній формі і розпитувала, чи не прийшов до студії С.Самарський. А після ефіру приблизно о 21:40 гостьовому редактору зателефонували представники поліції, дізнавалися подробиці останньої розмови із радником міського голови.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА