10:09 03.11.2017

Слідство розглядає кілька версій убивства голови фракції "БПП" Сєвєродонецької міськради, основна - політична діяльність

2 хв читати

Слідчі розглядають усі версії вбивства голови фракції "БПП "Солідарність" Сєвєродонецької міської ради Сергія Самарського, пріоритетною є його політична діяльність, повідомила начальник відділу зі зв'язків із громадськістю ГУ Нацполіції України в Луганській області Тетяна Погукай.

"Кілька версій розглядається, жодна не виключається. Розглядається версія вбивства на підставі його політичної діяльності - ...він обстоював інтереси громадян міста, ця версія йде як головна", - розповіла Т.Погукай в ефірі телеканалу "112.Україна" в п'ятницю вранці.

Крім того, за її словами, опрацьовуються також версія, пов'язана з розбійним нападом, і його бізнес-інтереси до депутатства.

Начальник відділу зі зв'язків із громадськістю також повідомила, що тіло С.Самарського з ознаками насильницької смерті було виявлене близько 00:30, у нього була розбита голова.

"Наразі стовідсоткової причини смерті ми не можемо назвати... судові медики скажуть нам остаточну причину смерті. На місці події продовжують працювати оперативники, слідчо-оперативні групи, щоб встановити обставини", - додала Т.Погукай.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У свою чергу заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає ймовірними версіями вбивства С.Самарського бізнес і політичну діяльність.

"Я не хочу жодним чином впливати на слідчі дії, сподіваюся, професіоналів там досить, розберуться. На мій погляд, це може бути пов'язано або з політичною діяльністю, або з бізнесом", - сказав він в ефірі "112.Україна" в п'ятницю вранці.

Заступник міністра зазначив, що останнім часом у Луганській області загострилося протистояння в політичній сфері.

Як повідомлялося, керівник фракції "БПП "Солідарність" С.Самарський був убитий 2 листопада.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА