08:09 26.11.2017

Акції проти насильства по відношенню до жінок пройшли по всьому світу

2 хв читати
Акції проти насильства по відношенню до жінок пройшли по всьому світу

По всьому світу в суботу, 25 листопада, відбулися акції проти насильства по відношенню до жінок. Демонстрації, зокрема, відбулися в Парижі, Брюсселі, Мадриді, Стамбулі, Белграді, Мехіко, повідомляє dw, посилаючись на AFP. Заходи були приурочені до міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

У Туреччині зростає число убитих жінок, заявили організатори стамбульського протесту. Так, в минулому році в країні було вбито 328 жінок, в 2011 - 121. В Іспанії цього року своїми партнерами були вбиті, щонайменше, 45 жінок.
У Німеччині в 2015 році було зафіксовано понад 100 тисяч випадків домашнього насильства по відношенню до жінок, 131 жінка була вбита, ще 200 пережили замах на вбивство, пише Süddeutsche Zeitung з посиланням на дані поліції.
Різні організації, церкви та об'єднання в Німеччині в цей день вивішують прапор з написом: "Жити вільно - без насильства".

Президент Франції Емманюель Макрон 25 листопада заявив, що посилить боротьбу за гендерну рівність і проти насильства по відношенню до жінок. У 2018 році на програму з гендерної рівності буде виділено 420 млн євро, зазначив він.

Близько 225 тисяч жінок у Франції зазнали фізичного або сексуального насильства, скаргу в поліцію з них подала тільки кожна п'ята. 123 жінки загинули від рук своїх нинішніх або колишніх партнерів. За планом Макрона в 2018 році у Франції буде введено навчальний курс про боротьбу з сексизмом і насильством, а в лікарнях відкриються спеціальні служби допомоги для жінок, а також буде організована гаряча лінія.

Феміністські об'єднання вітали ініціативу французького президента, але заявили, що на боротьбу з цією проблемою грошей потрібно виділити більше.
 

Генасамблея ООН проголосила 25 листопада міжнародним днем ​​боротьби за ліквідацію насильства над жінками в 1999 році. Жіночі неурядові організації відзначали цю дату ще починаючи з 1981 року.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА