17:36 01.12.2017

Іспанія розпочала процедуру екстрадиції Онищенка

2 хв читати
Іспанія розпочала процедуру екстрадиції Онищенка

Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка, повідомляє "Громадське" з посиланням на повідомлення посольства Іспанії, представлене під час засідання Солом’янського районного суду Києва в п'ятницю прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Згідно з повідомленням, іспанський суд зобов'язав О.Онищенка з’являтися щомісяця до суду. "За рішенням суду Іспанії до нього застосовано умовне звільнення, тобто запобіжний захід. Тепер першого числа кожного місяця він зобов'язаний з’являтися до суду Іспанії, який розглядає екстрадицію", - сказав прокурор Андрій Перов у коментарі виданню.

За його словами, якщо О.Онищенко не з’явиться до іспанського суду, то це може бути підставою для оголошення його в розшук у країнах Європи.

Відповідне рішення суд Іспанії стосовно українського парламентаря ухвалив 13 листопада 2017 року.

Водночас захист О.Онищенка в суді намагався оскаржити листа Генеральної прокуратури, яким ще в грудні 2016 року слідчі просили Іспанію про екстрадицію нардепа.

Як повідомлялося, правоохоронні органи України підозрюють О.Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА