19:55 21.12.2017

"Київенерго" продовжило договір про управління тепломережами столиці на 4 місяці

2 хв читати
"Київенерго" продовжило договір про управління тепломережами столиці на 4 місяці

ПАТ "Київенерго" і Київська міськдержадміністрація (КМДА) продовжили термін дії угоди від 27 вересня 2001 року про управління компанією тепломережами міста з 31 грудня 2017 року до закінчення опалювального сезону 26 квітня 2018 року.

"Київенерго" підписало договір із містом", - сказав голова наглядової ради компанії Іван Плачков на прес-конференції в четвер.

Як повідомлялося, Київська міськрада в червні цього року за ініціативою КМДА вирішила припинити дію угоди з "Київенерго" щодо управління тепломережами міста, попередньо продовживши її на чотири місяці.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, рішення передбачає інвентаризацію майна з подальшим поверненням його громаді. "Йдеться не просто про повернення майна громаді, а повернення його в належному стані. Адже це дві величезні ТЕЦ, понад 3000 теплових пунктів, 2600 км мереж, 200 котелень, а також сміттєспалювальний завод "Енергія", - пояснив П.Пантелеєв.

За його словами, комплекс складається з 90 тис. об'єктів, різних за функціональним призначенням і технічним станом..

КМДА в 2015 році із залученням експертів, зокрема Ernst&Young, провела технічний, фінансовий і правовий аудит взаємовідносин із "Київенерго" протягом дії угоди, за його підсумками вирішивши повернути теплоенергетичний комплекс у муніципальне управління з подальшим вивченням питання його передачі оператору на конкурсних засадах.

На запит народного депутата Мустафи Найєма, мер міста Віталій Кличко на початку червня повідомив, що КМДА нині провадить переговори з Fortum Corporation (Фінляндія) та Veolia Environnement (Франція) щодо можливої співпраці при управлінні тепловими мережами.

Основним акціонером "Київенерго" з часткою 72,4% є найбільший приватний енергохолдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова, в серпні цього року 25%+1 акція компанії, що належать державі, були продані "дочірній" структурі СКМ - "материнському" холдингу "ДТЕК". У результаті на кінець вересня структурам СКМ належало 97,3987% акцій "Київенерго".

"Київенерго" в 2016 році отримало чистий прибуток 2,58 млн грн проти чистого збитку 1 млрд 695,02 млн грн у 2015 році. Чистий дохід компанії зріс на 31,5% - до 23 млрд 734,784 млн грн.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА