12:40 10.01.2018

Правоохоронці не знають про листа підозрюваного у вбивстві Ноздровської, де він говорить про свою невинність, - Аброськін

2 хв читати
Правоохоронці не знають про листа підозрюваного у вбивстві Ноздровської, де він говорить про свою невинність, - Аброськін

Записку Юрія Россошанського, підозрюваного у вбивстві юриста Ірини Ноздровської, де він визнає свою провину і просить вибачення у сім'ї, було написано в присутності поліцейських, і правоохоронцям невідомо про жодну іншу записку, де він говорить про свою невинність, заявляє перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Цю записку було написано в присутності співробітників поліції про те, що він визнає свою провину, кається, просить вибачення у своєю сім'ї. Записку передали дружині. Тієї частини записки або якоїсь іншої, про яку розповідають російські канали, ми не бачили. І я вважаю, це робиться спеціально, щоб дискредитувати нашу країну", - сказав В.Аброськін на брифінгу в середу в Києві.

На уточнення журналіста, що в листі нібито Ю.Россошанський говорив про те, що не вбивав І.Ноздровську, глава кримінальної поліції зазначив: "Я не бачив такого (листа - ІФ). Ви бачили?".

Як повідомлялося, юристку І.Ноздровську, яка проживала в селі Демидів Вишгородського району Київської області, було знайдено мертвою в річці 1 січня 2018 року. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

8 січня стало відомо про затримання підозрюваного в цьому злочині. Ним є Ю.Россошанський, батько Дмитра Россошанського, засудженого в травні 2017 року на 7 років за смертельну ДТП, в якій у вересні 2015 року загинула сестра І.Ноздровської Світлана Сапатинська.

9 січня Вишгородський районний суд Київської області обрав Ю.Россошанському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб - до 8 березня включно. Це рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Київської області.

Того ж дня його дружина Ольга Россошанська заявила, що він залишив рідним записку, в якій говорить про готовність узяти провину на себе через "цькування", яку, на його думку, було організовано стосовно його сина і сім'ї. "Юра написав щось на зразок передсмертної записки. Чоловік сказав: "Я не хочу ні сам мучитися, ні мучити своїх близьких". Намалював схему кладовища, де його поховати. Я злякалася, що він накладе на себе руки. А виявилося, він вирішив усе взяти на себе", - розповіла вона.

Натомість О.Россошанська не вірить, що її чоловік міг скоїти цей злочин: "Чоловікові 64 роки. Він великий, але дуже повільний. Не уявляю, як він міг зробити це фізично".

Ю.Россошанський працює водієм ПАТ "Київобленерго", раніше несудимий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА