11:28 13.03.2018

Суд продовжив термін арешту для директора одеського табору "Вікторія"

3 хв читати
Суд продовжив термін арешту для директора одеського табору "Вікторія"

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання прокуратури Одеської області та продовжив термін тримання під вартою директору дитячого табору "Вікторія" Петросу Саркісяну на 60 діб.

Таким чином, повідомила прес-служба облпрокуратури, П.Саркісян залишиться під вартою щонайменше до 11 травня.

У свою чергу прес-служба суду повідомила, що в судовому засіданні з'явилися кілька депутатів, які просили передати обвинуваченого їм на особисте поручительство.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", йдеться про депутатів Одеської облради від партії "Довіряй справам" мера Одеси Геннадія Труханова. Зокрема, готовність узяти на поруки П.Саркісяна висловили Анатолій Хмелевський, Анатолій Садовник та Євгенія Абрамова, а також голова Одеської обласної Ради миру Таміла Афанасьєва.

При цьому в суді додали, що через те, що не всі постраждалі з'явилися на судовому засіданні, питання щодо призначення кримінального провадження до розгляду по суті вирішити не вдалося, судове засідання відкладено на 10 квітня.

Як повідомлялося, 1 березня прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно П.Саркісяна - директора табору "Вікторія", де у вересні 2017 року під час пожежі загинуло троє дітей.

На початку лютого Приморський районний суд Одеси обмежив термін ознайомлення з матеріалами справи про пожежу в дитячому таборі "Вікторія" для підозрюваного в кримінальному провадженні колишнього директора табору П.Саркісяна та його адвокатів 26 лютого.

У свою чергу П.Саркісян не погодився з рішенням суду й оголосив голодовку.

Як повідомлялося, 30 листопада 2017 року Апеляційний суд Одеської області задовольнив скаргу обласної прокуратури про продовження терміну утримання під вартою для директора дитячого табору "Вікторія" П.Саркісяна без можливості внесення застави.

До цього Приморський райсуд Одеси передбачив можливість внесення застави в сумі 128 тис. грн як альтернативу утримання під вартою для П.Саркісяна. Після чого заставу було внесено, і директор табору, де загинули діти, вийшов на волю.

Пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якими ідентифіковано останки всіх трьох дівчаток.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі та загибелі дітей підозри було пред'явлено директору табору П.Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народним депутатам Мустафі Найєму та Григорію Шверку), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько та керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси та інспектору, Київського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА